Україна і світ

Британія надасть Україні 650 ракет для посилення ППО на £162 млн

Фото: Unsplash

Велика Британія надасть Україні 650 ракет для ППО вартістю 162 млн фунтів стерлінгів, що є частиною зобов’язань нового уряду перед Києвом.

Як повідомляє британське Міноборони, про пакет допомоги у сфері протиповітряної оборони оголосить міністр оборони Джон Хілі на засіданні у форматі Рамштайн, яке відбудеться сьогодні.

Британські ракети Martlet для ППО України

Йдеться про легкі багатоцільові ракети  (LMM), перша партія яких, відповідно до зобов’язань нового уряду прискорити постачання допомоги, очікується до кінця цього року.

Зараз дивляться

Ракети, вироблені компанією Thales на заводі в Белфасті, є дуже універсальними і можуть запускатися з різних платформ на суші, у морі та в повітрі.

Що відомо про ракети Martlet

Легка багатоцільова керована ракета (Lightweight Multirole Missile – LMM) після прийняття на озброєння у Великій Британії отримала назву Martlet.

Спочатку британське Міноборони замовило у компанії Thales Air Defense 1000 ракет Martlet, постачання яких було заплановано починаючи з 2013 року.

Проте початкова експлуатаційна спроможність була набута в 2021 році, а повна оперативна спроможність очікується в 2024 році.

LMM призначена для забезпечення єдиного сімейства зброї, яка може використовуватися в різних режимах, включаючи морський, поверхня-поверхня, повітряний запуск та земля-повітря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Харакетристики ракети Martlet:

  • Вага – 13 кг з бойовою частиною 3 кг.
  • Довжина – 1,3 м.
  • Діаметр – 76 мм.
  • Швидкість – 1,5 Маха.
  • Дальність дії – 8 км.
  • Використовується багаторежимне наведення (лазер, напівактивний лазер, інфрачервоне випромінювання).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 07:34:22