Україна і світ

Оновлення Кабміну: ВР звільнила чотирьох міністрів – чиї відставки провалили

Верховна Рада у середу, 4 вересня, проголосувала за відставку кількох міністрів із займаних посад. Деякі заяви про відставку чиновників не були схвалені народними обранцями.

Про це повідомив народний депутат від Голосу Ярослав Железняк, зазначивши, що попри частину провалених відставок, їх завтра, 5 вересня, повторно винесуть на голосування після Комітетів.

Факти ICTV розповідають, кого з міністрів звільнили, а чиї відставки парламентарі провалили.

Зараз дивляться

Кого з міністрів звільнили

Всього 4 вересня було звільнено чотирьох очільників міністерств України:

  • Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості. За висловилися 243 депутати;
  • Ольгу Стефанішину з посади віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Підтримав відставку 241 нардеп;
  • Дениса Малюську з посади міністра юстиції. Звільнення схвалили 249 нардепів;
  • Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України – відставку підтримали 244 парламентарі.

Також 4 вересня до Ради надійшла заява про відставку Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ України, але за його відставку не голосували.

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко перед розглядом питання про відставку Кулеби оголосив перерву без пояснення причин.

Чиї відставки провалили

У Верховної Ради забракло голосів, щоб звільнити Ірину Верещук з посади віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За її відставку проголосували 214 голосів із необхідних 226.

Також нардепи не підтримали звільнення Віталія Коваля з посади голови Фонду держмайна – не вистачило одного голосу.

Железняк повідомляв, що Ковалю не дали зробити звіт. І саме через через “позицію звільняти без звіту” частина відставок може бути не схвалена.

Також, за словами нардепа, 5 вересня, депутати окрім повторного винесення на голосування деяких відставок, буде й голосування за нових очільників деяких міністерств. За його словами, деякі очільники відомств, які керують міністерствами з приставками в.о. – можуть бути призначені повноцінно на посади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Ольга Стефанішина, Олександр Камишін, Руслан Стрілець, Денис Малюська

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 16:19:10