Україна і світ

Коли розпочнеться опалювальний сезон 2024-2025 в Україні

Фото: Pixabay

Наближається опалювальний сезон 2024-2025, а разом із ним — нові виклики для української енергосистеми. Після руйнувань, завданих росіянами, енергетики працюють над відновленням, але ризики нових обстрілів залишаються.

Факти ICTV дізнавалися, коли увімкнуть опалення у 2024 році.

Коли почнеться опалювальний сезон в Україні у 2024 році

Опалювальний сезон 2024-2025 розпочнеться на тлі значних пошкоджень української енергосистеми, спричинених російськими атаками. Уряд України вживає заходів для забезпечення стабільної роботи енергосистеми в умовах війни.

Зараз дивляться

Попри значні руйнування, енергетики працюють над відновленням та модернізацією енергооб’єктів. Саме про це заявив голова Міненерго Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

У Міненерго запевняють, що Україна готова до зими, але децентралізація енергосистеми залишається пріоритетом для зменшення вразливості.

Початок опалювального сезону 2024-2025

Точна дата початку опалювального сезону в Україні залежить від кількох чинників:

  • Погодні умови. Опалення, як правило, вмикають, коли середньодобова температура опускається нижче +8°C і тримається на цьому рівні кілька днів поспіль.
  • Рішення місцевої влади. Кожен регіон і місто приймають самостійне рішення про початок опалювального сезону, залежно від місцевих кліматичних умов.

Зазвичай опалювальний сезон в Україні починається в середині жовтня і триває до квітня. Однак, у зв’язку з поточною ситуацією та можливими змінами в енергетиці, точні дати можуть коригуватися. Крім того, синоптики прогнозують теплий початок осені, що може дещо посунути початок опалювального сезону.

Герман Галущенко зазначив, що ця зима точно буде складнішою, ніж попередня. Тому кожен українець має подумати про автономне забезпечення. Держава робить усе можливе, щоб відновити енергетичну систему. Наразі ключовий вплив на енергосистему мають саме обстріли з боку Росії.

В уряді зазначають, що не мають ілюзій щодо зупинки обстрілів. Тому основне питання – як швидко відновлювати енергосистему після ударів та захистити енергооб’єкти системами ППО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що 23 серпня закінчився плановий ремонт, тому до енергосистеми доєднався ще один атомний блок. Він генерує 1000 МВт потужності.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 16:02:16