Україна і світ

Мене це відлякувало: зірка Довбуша пригадала, як Росія знімала фільми в Україні


Зірка Довбуша Даша Плахтій назвала червоні прапорці при виборі сценарію. В ексклюзивному коментарі Фактам ICTV.Life акторка зауважила, що інколи одного погляду достатньо, щоби зрозуміти, бачить вона себе в цій історії чи ні.

Даша Плахтій про вибір сценарію

Перш за все Даша звертає увагу на персонажів, які мають бути нешаблонними, реалістичними та гарно прописаними. Такий же підхід й до сюжету. Зокрема, якщо він стосується теми війни.

– Сценарій має бути написаний якісно. Це не має бути серіальна мелодрама, куди тема війни приплетена просто для підвищення популярності та уваги до проєкту. Дуже часто бувають якісь зашквари з цього приводу та скандали, – пояснила акторка.

Даша Плахтій додала, що повномасштабне вторгнення багато що змінило в українській кіноіндустрії, яка раніше була тісно повʼязана з російською.

Зараз дивляться

– Росія приїжджала сюди, вкладала якісь гроші, привозила російських акторів, тому що тут було дешевше і простіше знімати. До Революції Гідності в головних ролях і навіть другорядних знімалися лише російські актори. У нас, в Україні, – пригадала Даша.

Плахтій розповіла, що росіяни отримували у кілька разів вищі гонорари та мали свої зіркові вагончики. Ставлення до наших акторів кардинально відрізнялося.

– Потім це потроху стало змінюватися й на одного-двох російських чи білоруських акторів, що грали головних героїв, припадало вже три українські. Я теж починала з таких проєктів, бо треба було світитися, працювати, заробляти. Але мене найбільше відлякувала в цьому всьому якість продукту і те, що все це не зовсім правильно відбувалось, – поділилася зірка.

Утім, у світовій кіноіндустрії наявність російського сліду відлякує не всіх. Наприклад, на Венеційському кінофестивалі поза конкурсом покажуть фільм Анастасії Трофімової Росіяни на війні, яка називає себе російсько-канадійською режисеркою. Стрічку було знято з порушенням норм міжнародного права.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Даша Плахтій


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 14:59:30