Україна і світ

США арештували літак президента Венесуели Мадуро – CNN

Фото: Depositphotos

Сполучені Штати заарештували літак президента Венесуели Ніколаса Мадуро у Домініканській Республіці після того, як встановили, що його було придбано з порушенням американських санкцій та інших кримінальних питань.

Про це повідомив телеканал CNN, посилаючись на власні джерела.

США конфіскували літак Мадуро

Телеканал, посилаючись на двох американських чиновників повідомив, що літак у понеділок, 2 вересня, доправили до штату Флорида.

Зараз дивляться

Офіційні особи називають цей літак венесуельським еквівалентом літака Air Force One. Це судно неодноразово знімкували під час попередніх державних візитів Мадуро по всьому світу.

— Це посилає сигнал на всі рівні, аж до верхівки. Захоплення літака глави іноземної держави є нечуваним для кримінальних справ. Ми надсилаємо чіткий сигнал, що ніхто не стоїть над законом, ніхто не перебуває поза межами дії санкцій США, – сказав американський чиновник у коментарі CNN.

Літак, вартість якого оцінюється приблизно в $13 млн, протягом останніх місяців перебував у Домініканській Республіці.

В арешті судна брали участь кілька федеральних відомств, зокрема Управління розслідувань національної безпеки, агенти з питань торгівлі, Бюро промисловості та безпеки і Мін’юст США.

За словами одного з американських чиновників, американські посадовці тісно співпрацювали з Домініканською Республікою, яка повідомила Венесуелу про конфіскацію літака.

Одним із наступних кроків після прибуття до США стане конфіскація, тобто уряд Венесуели матиме можливість подати клопотання про це, а також збір доказів з літака.

Нагадаємо, наприкінці липня у Венесуелі відбулися президентських вибори, які запам’яталися серйозними порушеннями та закінчилися перемогою Мадуро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сполучені Штати заявили, що не визнають перемогу на президентських виборах Мадуро. Також не визнає переобрання Мадуро й Євросоюз.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 19:38:35