Україна і світ

Маємо виконати, що обіцяли: Зеленський про укриття та автобуси для школярів

Фото: Офіс президента

Україна має посилити безпеку для дітей у школах, а також забезпечити для них автобуси та будівництво усіх укриттів при навчальних закладах.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні за 2 вересня.

Школи, Мрія та візит прем’єра Нідерландів до Запоріжжя

Він повідомив, що сьогодні перебуває із прем’єр-міністром Нідерландів Діком Схофом у Запоріжжі.

Зараз дивляться

Глава української держави назвав цей візит Діка Схофа “важливим і дуже символічний”, оскільки сам сьогодні розпочинається навчальний рік.

– Щойно тут, на Хортиці, ми говорили з нашими ветеранами, ветеранами війни. Сьогодні ж представили в Запоріжжі нашу Мрію – новий освітній застосунок. Фактично аналог Дії для нашої української освіти, для всіх наших діточок, для учителів, для батьків. Це, безперечно, хороший результат: у час такої війни Україна і захищається, і розвивається – створює нове, дає можливості нашим людям, – сказав він.

Президент подякував усій команді Мрії та усім українським, вчителям та освітянам.

Окремо президент України заявив, що Кабінет міністрів має чіткі доручення і щодо будівництва укриттів, і щодо забезпечення шкіл автобусами.

– Те, що ми обіцяли громадам, ми маємо виконати, – сказав він.

Глава держави повідомив, що також створюється програма гарантованого безоплатного харчування для дітей у початковій школі – із 1-го по 4-й класи.

– І ще МВС, Міносвіти, обласні адміністрації, Мінцифра, громади мають забезпечити повне виконання нашої програми Безпечна школа – це створення реально надійного простору безпеки для всіх учнів і учениць, для кожної школи, – сказав він.

Навчання офлайн

Володимир Зеленський розповів, що цього року в Запоріжжі та інших містах і громадах України школи відкрились для навчання офлайн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Понад два мільйони дітей зможуть навчатись у базовому шкільному форматі. Ще близько мільйона дітей – у змішаному форматі: і офлайн, і онлайн. Усе це залежить від безпекових чинників. Від наявності укриттів у наших школах і загальних наших можливостей захищати життя, – сказав він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 17:40:57