Україна і світ

Oземпік та інші: вчені виявили, що ліки для схуднення уповільнюють старіння


Британські науковці виявили, що активна речовина відомих препаратів для схуднення Оземпік і Вегові може уповільнювати деякі вікові зміни в клітинах, а також на 20% зменшувати ризик серцевого нападу, інсульту або смерті через серцево-судинні захворювання.

Результати дослідження, представлені на Європейському конгресі з проблем ожиріння, показали, що семиглутид позитивно впливає на метаболізм та подовджує життя

Краса, молодість, довголіття

У дослідженні взяли участь 17 604 дорослих пацієнтів з 41 країни світу. Усі вони мали індекс маси тіла більше 27.

Зараз дивляться

Учасникам, які вже мали серцево-судинні проблеми, наприклад, серцеві напади, призначили або 2,5 мг семаглутиду на тиждень протягом 40 місяців, іншим давали тільки плацебо.

Проаналізувавши дані, вчені встановили, що серед 8 803 пацієнтів, які отримували семаглутид, лише 6,5% зазнали серйозних проблем з серцем. Водночас у групі плацебо серцеві напади вразити 8% людей.

Крім того, ті, хто приймали препарати для схуднення з семиглутидом, рідше помирали від інших причин.

— Семаглутид має набагато більше переваг, нім ми уявляли. Він насправді уповільнює процес старіння, – зазначив Харлан Крумхольц, провідний автор дослідження.

Дослідники вважають, що ліки для схуднення, такі як Оземпік, можуть стати важливим інструментом не тільки для підтримки нормальної ваги, але й молодості і здоров’я.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але попри обнадійливі результати, вчені потребують подальших досліджень, щоб вивчити довгостроковий вплив цих препаратів на організм.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 16:38:53