Україна і світ

РФ перекинула під Курськ частину підрозділів з Покровського напрямку – ISW

Фото: Getty Images

Російське військове командування, ймовірно, передислокувало до Курської області деякі підрозділи, призначені для посилення наступальної операції на Покровському напрямку.

Тому в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що оперативний тиск від вторгнення ЗСУ на цю територію впливає на операції РФ на всіх ділянках фронту.

Курська операція: РФ забрала з Покровського напрямку частину підрозділів

За даними ISW, 14 і 17 серпня з Покровського напрямку в Курську область передислокували принаймні роту 15 окремої мотострілецької бригади РФ (2 загальновійськова армія (ЦВО), ЦВО).

Зараз дивляться

Підрозділи цієї бригади з середини серпня перебувають на схід від Покровська і до сьогодні.

А в OSINT-організації 19 серпня заявили, що Росія також передислокувала частини 1 “Слов’янської” мотострілецької бригади (1 армійський корпус “ДНР” (АК) з донецького напрямку в Курську область).

Водночас в ISW не мають підтверджень, що ці передислоковані підрозділи раніше брали участь у бойових діях на Торецькому та Покровському напрямках, які вважаються пріоритетними для Росії.

– Проте передислоковані частини, ймовірно, були резервними частинами, які російське військове командування мало намір використати для посилення російського угруповання на цих напрямках і відвернення загрози передчасного завершення операції, – зауважують аналітики.

Вони вважають, що рішення передислокувати ці підрозділи під Курськ свідчить про те, що військове командування не змогло повністю ізолювати свої пріоритетні наступальні операції на Донеччині від потреби в живій силі. До цього окупанти ухилялися від можливості передислокацій військ з Торецького чи Покровського напрямків, перекидаючи на Курщину солдат з Харківської області, заходу Запоріжжя та лінії Куп’янськ – Сватове -Кремінна.

– Передислокація обмежених частин 15 та 1 мотострілецьких бригад не матиме миттєвого впливу на бойову обстановку на Покровському чи Торецькому напрямках, однак це невеликі сили, – підсумували аналітики ISW.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 921-шу добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-01 10:02:05