Україна і світ

Кисло-солодкий соус чилі на зиму: рецепт смачного додатку до будь-якої страви


Кисло-солодкий соус чилі – це справжня знахідка і не тільки взимку! Його насичений смак, в якому поєднуються пікантність і солодкість, робить його ідеальним доповненням до різноманітних страв.

Він чудово підходить як доповнення до м’ясних і рибних страв. Цей соус можна використовувати як маринад для курки та свинини перед запіканням чи смаженням, щоб отримати ароматну та соковиту страву. А ще кисло-солодкий соус чилі ідеально поєднується з азіатською кухнею. Його можна додавати до смаженого рису, локшини чи овочів-вок. А як щодо канапок, бургерів або як дип до смажених крилець, нагетсів чи навіть овочів?

Отже, як зробити кисло-солодкий соус чилі на зиму – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Кисло-солодкий соус чилі: рецепт на зиму

Приготувати цей соус вдома зовсім не складно, а в результаті отримуємо універсальну приправу, яка стане незамінною при приготуванні багатьох страв.

Інгредієнти:

  • перець болгарський чи ротунда – 3 кг
  • гострий перець – 500 г
  • цукор – 1,5 кг
  • оцет – 500 мл
  • сіль – 2 ст. л.
  • вода – 1 л
  • крохмаль (бажано кукурудзяний) – 3-4 ст. л.

Приготування:

  1. Гострий і солодкий перець чистимо від насіння та нарізаємо маленькими шматочками. Якщо ви хочете, щоб соус був особливо гострим, залишаємо трохи насіння гострого перцю.
  2. Поміщаємо нарізані перці в каструлю, вливаємо воду та доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні 20 хвилин, поки перці не стануть м’якими.
  3. Знімаємо каструлю з вогню і за допомогою блендера збиваємо перці в пюре. Повертаємо каструлю на вогонь, додаємо цукор, сіль і оцет. Перемішуємо і варимо, після закипання, зменшивши вогонь, 30 хвилин. Час від часу соус помішуємо, щоб не пригорів.
  4. Крохмаль розчиняємо у невеликій кількості холодної води. Поступово вводимо його, помішуючи, в киплячий соус. Варимо ще 10 хвилин, поки соус не загусне.
  5. Кисло-солодкий соус чилі рецепт на зиму розливаємо в стерилізовані банки та закатуємо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після охолодження зберігаємо в прохолодному темному місці.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 13:37:20