Україна і світ

Через масовану атаку РФ 26 серпня у роботі блоків трьох АЕС стався збій

Метою масованої атаки РФ критично важливої інфраструктури української енергосистеми 26 серпня було порушення роботи атомних електростанцій (АЕС) України.

Про це йдеться в офіційній ноті постійного Представництва України при міжнародних організаціях у Відні на адресу МАГАТЕ.

У документі йдеться, що внаслідок атаки РФ вранці 26 серпня було знеструмлено і відключено від мережі блоки №№1,3,4 Рівненської АЕС, також було знижено потужність Південноукраїнської АЕС, а блок №3 Південноукраїнської АЕС було від’єднано через коливання в енергосистемі.

Зараз дивляться

– РФ продовжує цілеспрямовано атакувати енергетичну інфраструктуру України, маючи намір порушити роботу атомних електростанцій країни, які забезпечують більшу частину електроенергії України. Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об’єктів в Україні та безпеки мільйонів людей, – зазначається в документі.

Крім того, Україна звернулася до МАГАТЕ з проханням негайно поширити цю ноту як інформаційний циркуляр для всіх членів організації.

Масована атака РФ 26 серпня

26 серпня Повітряні сили України збили 201 ворожу ціль, зокрема, 102 ракети та 99 ударних БпЛА. Однак було зафіксовано і влучання. Також не обійшлося без жертв та постраждалих – 47 людей отримали травми, а загинуло семеро осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ракетна атака охопила майже всю країну та стала однією з найбільших за останній час.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 17:00:48