Україна і світ

У Польщі пояснили, чому не збили Шахед у себе під час атаки РФ по Україні

Фото: Depositphotos

У понеділок, 26 серпня, росіяни завдали масованого авіаудару по об’єктах енергетичної інфраструктури в 15 областях України.

Один із ударних дронів типу Shahed порушив повітряний простір Польщі, проте польські військові не змогли його збити.

Чому Польща не збила Shahed на своїй території

Ударний дрон Shahed залетів на територію Польщі поблизу українського міста Червоноград Львівської області.

Зараз дивляться

Оперативний командувач Збройних сил Польщі, генерал Мацей Кліщ повідомив на брифінгу, що повітряний об’єкт підтвердили щонайменше три радіолокаційні станції.

У польському війську пояснили, що не збили російський дрон через погодні умови.

— Об’єкт зник, пролетівши близько 25 км над польською територією. Через атмосферні умови я не зміг віддати команду на боротьбу з ним… Об’єкт зник з систем радіолокації. Об’єкт не був підтверджений ні літаками союзників, ні польськими літаками, а також об’єкт не був візуально підтверджений вертольотами, – повідомив він.

За словами генерала, об’єкт шукають у гміні Тишовце, розташованій приблизно за 25 км на південь від Грубешова. Наразі там зосереджені основні пошукові сили, як наземні, так і повітряні.

У понеділок, 26 серпня, Росія завдала наймасованішого авіаобстрілу України, використавши 127 ракет і 109 ударних дронів.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що у результаті протиповітряного бою було збито 201 повітряну ціль – 102 ракети і 99 ударних БпЛА. Кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще два – перетнули держкордон із Білоруссю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: RMF24

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 22:25:24