Україна і світ

Вижив після ДТП і удару струмом: у Києві врятували підлітка


Лікарі Охматдиту врятували 17-річного хлопця, який зазнав важких травм після удару струмом і наїзду потягу.

Нещасний випадок на вокзалі

24 травня 17-річного Артема з Білої Церкви вдарило струмом на київському вокзалі, внаслідок чого його тіло загорілося, і хлопця відкинуло на сусідню колію, де рухався потяг.

Попри екстрене гальмування, машиністу не вдалося уникнути наїзду. Хлопець вижив тільки завдяки лікарці, яка їхала в цьому потязі. Вона побачила постраждалого і надала першу допомогу.

Зараз дивляться

Згодом він був доставлений до Охматдиту.

Боротьба за життя

Медики відділення анестезіології та інтенсивної терапії почали боротьбу за життя. Адже підліток мав важкі  опіки, що охопили 40% тіла, у тому числі дихальних шляхів.

Ба більше, йому відрізало ліву ногу на рівні нижньої третини гомілки, а також були серйозно пошкоджені внутрішні органи, зокрема зазнала забою печінка та розірвалися нирки.

– Артем став першим пацієнтом в Охматдиті з опіками, які вплинула на весь організм. Ситуацію ускладнювали комбіновані травми внутрішніх органів та ампутація, – зазначив Андрій Висоцький, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Крім того, 8 липня Артем став свідком ще одного випробування – російського ракетного удару по Охматдиту.

Він пам’ятає, як відкрив очі та побачив зруйновану стелю, кров на підлозі, почув крики та плач. Медики терміново евакуювали пацієнтів до інших лікарень, і Артем був переведений до Київської міської дитячої клінічної лікарні №1.

Через місяць хлопець повернувся назад в Охматдит, де отримує медичну допомогу у відділенні торакальної хірургії.
Медикам вдалося відновити функціонування всіх життєво важливих органів Артема, відновити шкіру і допомогти з ускладненнями після тривалої вентиляції легень.

Сьогодні 17-річний пацієнт вже готується до виписки і встановлення протеза.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: НДСЛ Охматдит

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 17:47:21