Україна і світ

США звинуватили Іран у хакерських атаках на штаби Байдена, Трампа і Гарріс

Фото: Pexels

Представники розвідки США стверджують, що Іран несе відповідальність за хакерські атаки, націлені на президента США Джо Байдена, віцепрезидентку Камалу Гарріс та експрезидента Дональда Трампа. 

Про це інформує Associated Press. 

Хто винен у хакерських атаках на кампанії Трампа, Байдена і Гарріс: деталі

Зазначається, що попри те, що представники штабу Трампа і фахівці з кібербезпеки раніше вже говорили про те, що за спробами хакерських атак стоїть Іран, уряд США вперше поклав на нього відповідальність за цю хакерську атаку. 

Зараз дивляться

У заяві ФБР та інших федеральних відомств йдеться й про те, що Іран несе відповідальність за спроби зламати дані кампанії віцепрезидентки Камали Гарріс. 

Також у заяві зазначається, що іранські хакери шукали доступ до осіб, напряму причетних до президентських кампаній обох політичних партій.

Яка мета іранських кібератак на кампанії високопосадовців США

За словами федеральних чиновників, хакерські атаки та подібні дії, мають на меті посіяти розбрат, використати розбіжності в американському суспільстві.

А також вплинути на результати виборів, які Іран вважає особливо важливими з огляду на вплив, який вони можуть мати на інтереси національної безпеки. 

– Ми спостерігали дедалі агресивнішу діяльність Ірану під час цього виборчого циклу, зокрема в операціях впливу, спрямованих на американську громадськість, і кіберопераціях, спрямованих на президентські кампанії, – йдеться у спільній заяві ФБР та інших федеральних відомств. 

Водночас представництво Ірану в ООН заперечило ці звинувачення як нібито “необґрунтовані і позбавлені будь-якої підстави”, заявивши, що Іран не мав ані мотиву, ані наміру втручатися у вибори.  

Нагадаємо, що раніше у штабі експрезидента США Дональда Трампа заявили про хакерський злам. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Так, у звіті Microsoft, на який посилалася кампанія Трампа, описуючи злам, йдеться про “іранські операції впливу за допомогою кібертехнологій” впродовж останніх трьох виборчих циклів у США. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 10:17:20