Україна і світ

Томатна паста на зиму: найкращий рецепт приготування


Цього року помідори вродили на славу! То ж, окрім класичних рецептів, консервування, пропонуємо закрити томатну пасту на зиму.

Густа домашня томатна паста стане незамінною помічницею при приготуванні багатьох страв у будь-яку пору року.

Як зробити томатну пасту на зиму за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Така томатна паста за своєю насиченістю та смаком не поступається магазинним варіантам, а може навіть і перевершує їх, адже зроблена в домашніх умовах лише з натуральних якісних продуктів.

Томатна паста на зиму: рецепт

Цей рецепт простий, а результат – ароматний і насичений томатний продукт, який можна використовувати як основу для різноманітних страв протягом усього року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • помідори – 3 кг
  • цибулина (середня) – 1 шт.
  • цукор – 4 ч. л.
  • сіль – 2 ч. л. чи до смаку
  • лавровий лист – 3 шт.
  • оцет яблучний – 1 ч. л.
  • горошини чорного та духмяного перцю – до смаку
  • кріп – 5 гілочок чи сухий – 1 ст. л. з гіркою

Томатна паста на зиму: рецепт покроково

  1. Помідори гарно миємо. Потім їх треба бланшувати. Для цього заливаємо помідори окропом, накриваємо кришкою і даємо постояти близько 5 хвилин. Цей процес допоможе легко зняти шкірку.
  2. З помідорів знімаємо шкірку, видаляємо насіння, залишаючи лише м’якоть. Це допоможе створити ніжну і густу домашню томатну пасту без зайвої води.
  3. Помідори перекладаємо в каструлю та ставимо на повільний вогонь. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо її до томатів. Доводимо суміш до кипіння, періодично помішуючи, на великому вогні. Потім вогонь зменшуємо до середнього.
  4. У процесі варіння помідори будуть виділяти багато соку. Щоб отримати густу пасту, сік треба періодично зливати. Протягом перших 15 хвилин варіння зливаймо його двічі.
  5. Після того, як основна частина рідини злилась, подрібнюємо томати за допомогою блендера до однорідної маси.
  6. Повертаємо томатну масу на повільний вогонь. Додаємо цукор, сіль, лавровий лист, перець, оцет та нарізаний кріп. Уварюємо суміш, періодично помішуючи, доки вона не набуде необхідної густої консистенції. Каструлю треба накрити кришкою. Кришку на каструлі повністю не закриваймо, паста повинна поступово випаровуватись.
  7. Розкладаємо готову гарячу густу томатну пасту у стерилізовані банки та закатуємо. Спочатку банки з заготівлею охолоджуємо за кімнатної температури, а потім переносимо на зберігання у льох чи комору.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-19 12:37:47