Україна і світ

Українська операція в Курській області може змінити хід війни – сенатор США

Фото: Генштаб ЗСУ

Американський сенатор-демократ Марк Келлі заявив, що рішення України розпочати операцію в Курській області може змінити перебіг війни. А ще він не проти того, щоб українці використовували американську зброю на російській землі.

Про це Марк Келлі заявив в ефірі телеканалу CBS.

Бої в Курській області

За словами Келлі, кремлівський диктатор Володимир Путін незаконно вдерся на територію України. Там чи не щодня помирають жінки, діти, люди похилого віку.

Зараз дивляться

– Я не думаю, що українці хочуть навмисно утримувати російську територію протягом тривалого періоду, але це дійсно шокувало Путіна. Він завжди намагався схарактеризувати себе як того, хто збирається захищати Росію. Його громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні, а тепер і вони перебувають у певній небезпеці, – наголосив сенатор.

Марк Келлі заявив, що 130 тис. росіян були змушені полишити свої домівки. На його думку, вже на цьому етапі конфлікту українці зробили щось непередбачуване, що може дійсно змінити хід війни в Україні.

Обмеження на американську зброю

Минулого тижня низка ексвисокопосадовців, зокрема колишній головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО генерал Філіп Брідлав, написали листа президенту Джо Байдену із закликом зняти обмеження на використання американської зброї, наданої Україні. Таких дозвіл допоможе українцям знищувати військовий потенціал в Росії.

Марк Келлі зауважив, що США періодично переглядають свої обмеження щодо використання українцями військової допомоги. А тепер Україна ще й отримала винищувачі F-16.

– Я сподіваюся, що з часом українці навчаться краще застосовувати цю систему озброєнь, і ми побачимо певні позитивні ефекти від використання F-16 на полі бою. Те ж саме можна сказати і про ПЗРК, і про HIMARS, і про інші види озброєнь, – зауважив сенатор-демократ.

На його думку, правильним кроком є періодична переоцінка урядом США дозволів для Збройних сил України.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 908-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-19 10:26:50