Україна і світ

Це, як годувати дракона: Зеленська про ставлення до поступок територіями заради миру

Фото: Офіс президента

Територіальні поступки заради миру можуть пропонувати лише люди, які нікого і нічого не втратили у цій війні.

Про це, відповідаючи на питання про ставлення до пропозицій про територіальні поступки заради перемир’я в інтерв’ю кореспонденту британської Daily Mail лорду Майклу Ешкрофту, сказала перша леді Олена Зеленська.

– Моя реакція, як і в багатьох українців така, що це можуть пропонувати лише люди, які нікого і нічого не втратили у цій війні і люди, які хочуть задобрити цього людожера і його монстрів, — говорить вона.

Зараз дивляться

Зеленська про ставлення до поступок територіями

Дружина президента порівняла пропозицію територіальних поступок з казками про дракона, у яких звірові щороку віддавали у жертву дівчину, щоб він не знищив місто.

– Скільки можна годувати цього дракона? Агресора хтось має зупинити. І зупинити так, щоб він більше не міг застосовувати свою агресію. Зупинка на цих позиціях, де проходить лінія фронту не зупинить їх. Це їм дасть час на накопичення сил і через 1-2-10 років почнеться нова хвиля. І ті діти, яких ми намагаємося рятувати… вже вони будуть змушені брати зброю в руки, — сказала Зеленська.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, раніше президент Володимир Зеленський висловив думку, що проведення в Україні референдуму щодо територіальних поступок Росії в обмін на мир можливий за умови бажання самих громадян.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-18 22:54:20