Україна і світ

Критика віку Байдена повернулася бумерангом до Трампа — Politico

Дональд Трамп доклав чимало зусиль, щоб представити свого суперника Джо Байдена як старезного старого, якому не можна довірити майбутнє США. Тепер на Трампа чекає аналогічна атака з боку Камали Гарріс.

Про це пише видання Politico.

Наразі передвиборча кампанія віцепрезидента США Камали Гарріс намагається переконати американський народ у тому, що Дональд Трамп – це пережиток минулого, до якого країна не може дозволити собі повернутися.

Зараз дивляться

– Частково Трамп – це безумовно рух країни назад … повернення її в той час, у який люди не хочуть повертатися. Вік – частина цього. Але я не думаю, що вік як посил проти Трампа буде настільки ефективний, – каже Аніта Данн, радник президента Джо Байдена.

Загальнонаціональне опитування Marquette Law School Poll, опубліковане минулого тижня, показало, що 57% людей вважають, що 78-річний Трамп надто старий, порівняно з 79%, які стурбовані віком Байдена, якому 81 рік. Тільки 13% думають те ж саме про Гарріс, якій 59 років.

60-річний кандидат у віцепрезиденти від Демократичної партії Тім Вальц на заході в Ньюпорт-Біч, штат Каліфорнія, назвав Трампа малоенергійним, втомленим хлопцем, якому потрібно трохи відпочити на вихідних.

Але акцент на вік Трампа може відштовхнути літніх американських виборців і здатися лицемірним після того, як Гарріс та інші демократи захищали вік Байдена.

Сама Гарріс зачіпає питання віку більш тонко. Минулого тижня під час своїх поїздок регіонами віцепрезидентка говорила про корпорації, які отримують податкові пільги, але не допомагали робітничому класу, людям також відмовляли в медичному страхуванні через передекзистенціальні стани, а жінки не могли ухвалювати рішення про своє репродуктивне здоров’я.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Гарріс, ідеться про два різні бачення розвитку американської нації: одне – демократичне – орієнтоване на майбутнє, інше – на минуле.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-17 12:01:42