Україна і світ

РФ стала головним джерелом пропаганди у соцмережах проти України – Meta

Фото: Getty Images

Російська Федерація залишається основним світовим джерелом координованої неавтентичної поведінки у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Про це йдеться у доповіді з безпеки компанії-власника цих соціальних мереж Meta.

Російська пропаганда проти України

У звіті компанії Meta йдеться, що зусилля Росії зосередилися на підривній діяльності проти України як всередині держави, так і за кордоном.

Зараз дивляться

Зараз російські пропагандисти використовують спільний наратив, що підтримка офіційного Києва у захисті від Росії нібито шкодитиме як Україні, так і союзникам.

Російські онлайн-кампанії впливу зосередяться на сприянні кандидатам на президентських виборах у США, які виступають проти допомоги Україні. Вони намагатимуться завадити тим, хто підтримує ЗСУ, переконані аналітики.

– До виборів у США в листопаді ми очікуємо, що російські операції сприятимуть коментарям про кандидатів, які виступають проти допомоги Україні, і критикуватимуть тих, хто виступає за підтримку її оборони, – йдеться у звіті.

Як зазначено у доповіді, російські окупанти можуть висловлювати наративи у формі звинувачення, що нібито фінансова допомога Україні призвела до економічних труднощів у США.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поведінка Росії у соціальних мережах виглядає як скоординовані зусилля з маніпулювання громадським дискурсом заради стратегічної мети – підривній діяльності проти України, вважають автори звіту Meta.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-17 00:13:05