Україна і світ

”Ох*їли з передка”: у Києві на паркуванні стався конфлікт між ветераном та поліціянткою

У Києві у Дарницькому районі 14 серпня на паркуванні біля будівельного гіпермаркету стався конфлікт між ветераном Сил спеціальних операцій ЗСУ Павлом Якімчуком та жінкою у формі Національної поліції. За словами ветерана, поліціянтка назвала його “конченим інвалідом” після зауваження щодо порушення правил паркування.

Факти ICTV розповідають деталі інциденту.

З чого почався конфлікт

Чоловік розповів, що виїжджав на своїй машині з паркувального місця для осіб з інвалідністю і в дзеркалі побачив, як на це ж місце паркується інша автівка – Toyota Camry – на лобовому склі якої не було відповідної наліпки. Павло здав назад, щоб запитати у водія, чи потрібна йому наліпка. Чоловік зауважив, що закупив в Епіцентрі кілька десятків таких наліпок і наклеює їх на ті автівки, які припарковані на місцях з інвалідністю та не мають відповідної позначки.

Зараз дивляться

Павло зауважує, що таким чином намагається достукатися до водіїв і нагадати їм, що в країні триває війна, що з геометричною прогресією зростає кількість людей, які мають інвалідність та потребують відповідного місця на паркуванні.

– Я пройшов через це. Я знаю, як деколи важко подолати навіть 10 метрів, коли ти на візку, або з милицями, або в тебе поранення, або взагалі не поранення, але ти особа з інвалідністю. Для мене це кричуще, – наголосив ветеран.

Щодо інциденту Павло розповів, що спочатку з машини вийшла жінка, проте чоловік її одразу не помітив і звернувся саме до водія. У відповідь жінка сказала: В Епіцентр що, лише інваліди приїжджають?

А далі почалася словесна перепалка. Павло визнає, що його сильно заділи слова жінки й він сам вже не добирав слова.

Після того, як допис пана Павла про інцидент поширився у Фейсбуці й про це дізналися в Нацполіції, за словами ветерана, жінка вийшла на зв’язок із ним. Вона спочатку написала, що готова перепросити. Та чоловік зауважив, що на контакт не піде і буде “дотискати” цю ситуацію до кінця.

За словами Павла, жінка попереднє повідомлення видалила і написала, що ветеран начебто тоді на паркуванні спілкувався російською, та казав, що ненавидить “мусорів”. Чоловік наголосив, що в житті говорить лише українською, а в телефонній книзі має безліч номерів поліціянтів.

У своєму дописі в Фейсбук Павло Якімчук написав, що жінка, з якою стався конфлікт, є поліціянткою у званні капітана, звати її Олена Орещєнко.

Факти ICTV звернулися за коментарем до Павла Якімчука – чекаємо на його відповідь.

Що говорить свідок події

У коментарі Фактам ICTV пані Інна, яка стала свідком інциденту заявила, що на той час на паркуванні біля Епіцентру було дуже багато вільних місць: Паркування трохи далі було реально пусте. Якби поліціянтка з чоловіком проїхали на один ряд далі, де не було жодних позначок для осіб з інвалідністю, то там можна було без проблем запаркуватися. І можна було стати ближче до входу в гіпермаркет.

За словами Інни, вона свою машину запаркувала трохи далі, тому не чула початок конфлікту. Та коли ветеран вже поїхав, а поліціянтка проходила повз машину Інни, то жінка побачила, що та була у формі й вимовила фразу: Ох**ли. Думають, якщо поприїжджали з передка, то їм все можна.

– Я не чула початку їхньої розмови, бо я під’їхала пізніше, та й машина гуділа. Та я й не бачила, якоїсь агресії від Павла. Зрозуміло, якби жінка не була у формі, і просто перепаркувала машину в інше місце, то цієї б події й не було б, – наголосила пані Інна.

Вона також зауважила, що чоловік поліціянтки весь час конфлікту сидів у машині.

Що відомо про поліціянтку

У поліціянтки є сторінка в Інстаграм, але зараз вона заблокована.

Павло Якімчук у себе в Фейсбуку опублікував фото жінки з її Інстаграму.

Реакція поліції

За даним фактом у Головному управлінні Національної поліції в Київській області призначили службову перевірку щодо правомірності дій поліціянтки. Після встановлення усіх обставин події, буде ухвалено рішення відповідно до чинного законодавства.

Як зауважила у коментарі Фактам ICTV речниця ГУ Нацполіції в Київській області Яна Єрмоленко, інспектори поліції провели розмову із поліціянткою, відібрали у неї пояснення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Зараз триває розслідування, встановлюються все деталі, всі обставини події. Про результати повідомимо згодом, – заявила Яна Єрмоленко.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 15:09:38