Україна і світ

Дуже рідкісний випадок: у Львові прооперували тримісячну дівчинку із заворотом яєчника


Фахівці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит успішно прооперували заворот яєчника у тримісячної дівчинки. Про це співробітники клініки повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Заворот яєчника у дівчаток

Як пояснили медики, заворот яєчника у дівчаток – це гостра патологія, що часто зустрічається в пубертатному періоді, рідко в ранньому віці. І, як виняток, у період грудного вигодовування. Без своєчасного лікування спричиняє ішемічні зміни та омертвіння тканин (некроз).

Єдиний симптом

Сім’я зі Львова. Батьки звернулися до нашого Центру зі скаргою, що в їхньої тримісячної доньки Катерини почалося блювання. Це був єдиний симптом і в такому віці він трапляється часто, наголошують лікарі. Адже це може бути причиною банального перегодовування на грудному годуванні.

Зараз дивляться

– Діагностувати заворот яєчника вдалося завдяки професійній роботі сонографіста під час УЗД. Давність захворювання – доба. А це багато в такому випадку, оскільки порушується кровопостачання й орган може стати нежиттєздатним, – пояснює лікарка-хірургиня Оксана Горбач.

Дуже рідкісний випадок

Лікарі прийняли негайне рішення оперувати дитину методом лапароскопічного втручання.

– У літературних даних ми знайшли тільки один випадок із заворотом яєчника в дитини віком майже три місяці. Це дуже рідкісний випадок, – додала Оксана Горбач.

За словами медиків, зараз дитина під УЗД-контролем у фахівців лікарні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 12:36:39