Львівський портал

Стало відомо, хто буде представляти Україну на Дитячому Євробаченні-2024

Артем Котенко з Охтирки Сумської області представить Україну на Дитячому Євробаченні-2024, що відбудеться у Мадриді. Він переміг на національному відборі 22 вересня з піснею «Дім». Про це повідомляє Суспільне.

Результати голосування журі:

  • Ілля Коновченко: журі – 2 бали; глядачі – 2 бали; загалом – 4.
  • Анастасія Бєлібова: журі – 4 бали; глядачі – 4 бали; загалом – 8.
  • Вероніка Коган: журі – 3 бали; глядачі – 3 бали; загалом – 6.
  • Злата Іванів: журі – 6 балів; глядачі – 5; загалом – 11.
  • Артем Котенко: журі – 5 балів; глядачі – 6; загалом – 11.
  • Ангеліна Глогусь: журі – 1 бал; глядачі – 1 бал; загалом – 2.

Артем Котенко та Злата Іванів набрали однакову кількість балів, але перемагає саме Артем, оскільки він отримав більше балів від глядачів.

Біографічна довідка

Артем Котенко – 12-річний співак із Охтирки, Сумська область. Вже у 3 роки він почав співати, а з 5 років почав професійно займатися вокалом, що стало початком його музичної кар’єри. Артем переміг на Чорноморських Іграх у 2021 році та увійшов до лонгліста національного відбору на Дитяче Євробачення у 2023 році. Окрім співу, він захоплюється хореографією, грою на фортепіано та театральним мистецтвом.

Пісня «Дім» присвячена темі дому як місця сили та теплих почуттів. У ній йдеться про те, як важливо мати місце, яке дає відчуття затишку і безпеки, особливо для українців, чиї домівки були втрачені або покинуті через війну. Артем сподівається, що мрії про повернення додому здійсняться для кожного українця.

Довідка

22-й Дитячий пісенний конкурс Євробачення вперше в історії пройде в Іспанії. Фінал Дитячого Євробачення-2024 відбудеться 16 листопада на арені Caja Mágica в Мадриді. Іспанія прийняла запрошення провести конкурс після того, як минулого року в Ніцці посіла друге місце – тоді перемогу здобула 13-річна француженка Зої Клозюр з піснею Cœur.

У 2023 році Україну на Дитячому Євробаченні представила Анастасія Димид із піснею «Квітка», яку написала музична продюсерка Світлана Тарабарова.

Як повідомляв Львівський портал, 20 вересня Суспільне Мовлення розпочало перший етап глядацького голосування за переможця Національного відбору на Дитяче Євробачення-2024, яке відбувалося в мобільному застосунку «Дія». Проголосувати можна було до 10:00 години 22 вересня.

Другий етап голосування відбувся під час трансляції фіналу Національного відбору, 22 вересня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-23 09:03:43