Україна і світ

Створює заборонені фото: оновлений ШІ Grok допомагає поширювати фейки Оновлений Grok дає змогу створювати образливі знімки за допомогою ШІ 15 Серпня, 15:12


Оновлення чат-бота зі штучним інтелектом Grok від Ілона Маска спровокувало появу образливих фото, створених ШІ. Система тепер здатна генерувати зображення, і це негативно позначиться на боротьбу з фейками.

Чат-бот Grok Ілона Маска допомагає поширювати фейки

Так, разом із додаванням генерації знімків за текстовими командами, Маск не захотів впроваджувати і захисні елементи, які використовуються у всіх чат-ботах із ШІ. І хоча генерація знімків доступна на платній основі, соцмережу X заполонили різні образливі знімки зі знаменитостями і політичними діячами.

Наприклад, у мережі з’явилися знімки Дональда Трампа, що летить на літаку в будівлю Всесвітнього торгового центру, пророка Мухаммеда з бомбою в руках, а також Тейлор Свіфт і Камали Гарріс у спідній білизні.

Зараз дивляться

Якщо подібні вказівки ввести в сервісі конкурентів ChatGPT, то він відмовиться генерувати фото через підтримку правил про дезінформацію та образи. Більшість сервісів забороняють створювати політичні та сексуалізовані зображення за участю реальних людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно компанія OpenAI представила пошукову систему SearchGPT. Вона працюватиме на основі ШІ, і може скласти конкуренцію Google.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 15:14:11