Україна і світ

Понад 100 млн грн для військових зібрали Факти ICTV та Вікна-новини в ефірі марафону Єдині новини

Фото: Факти ICTV

За неповні пів року 2024 року в ефірі Факти ICTV та Вікна-новини у слоті Starlight Mediа національного телемарафону Єдині новини було проведено близько 500 зборів на потреби Сил оборони країни.

Станом на сьогодні вдалося зібрати понад 100 млн гривень. В середньому, в ефірі одного 6-годинного слота збирається близько 2 млн грн.

З початком повномасштабної війни РФ проти України медіагрупа Starlight Media, Факти ICTV та Вікна-СТБ зробили фандрайзинг невіддільною частиною свого мовлення.

Зараз дивляться

Рекордним за зборами місяцем став лютий цього року, коли в слотах Фактів в телемарафоні Єдині новини було зібрано понад 28 млн грн, найменш активним місяцем став липень.

І хоча в літні місяці активність українців щодо донатів суттєво впала, нам з вами все ж вдалося зібрати суттєву суму для підтримки наших військових, які своїми проривними діями сьогодні сколихнули світ та змінюють ситуацію на полі бою. 

— Результат наших зборів і донатів наших глядачів ми бачимо зараз в успішності просування наших військ у тилу ворога та на його території. Бачимо, що зараз відбувається в Курській області та неймовірно пишаємося нашими воїнами. Сила в нашій єдності, тож закликаємо продовжувати активно, спільними зусиллями підтримувати наших захисників та донатити на потреби українського війська. Дякуємо нашим глядачам за довіру та віримо в перемогу!, — Олена Фроляк, ведуча і головна редакторка Факти ICTV.

Starlight Media зробила культуру зборів на військові потреби системою. 5 ОШБр, 90-й батальйон 60 ОМБр, 47 ОМБр, Благодійний Фонд Гуркіт, НГУ Рубіж, 92 ОШБр, 241 бригада, ТРО, 3 ОШБр, 57 ОМПБр, підрозділ ударних бпак Орден Сантьяго, 24 ОМБР ім. короля Данила, 79 Таврійська бригада, ССО, ГУР — це лише невелика частина військових формувань, на які допомагають збирати Факти та Вікна у своїх ефірах. 

На початку літа було створено масштабний проєкт Друзі ДШВ. Це всеукраїнська платформа підтримки Десантно-штурмових військ ЗСУ, ініціатором створення якої стало Командування ДШВ та медіагрупа Starlight Media, фінансовим партнером став ПриватБанк, а діджитал партнером — агенція CF.Digital.

До проєкту вже доєдналися відомі зірки, лідери думок та експерти: головна редакторка, ведуча Факти ICTV і телемарафону Єдині новини Олена Фроляк; музикант і лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук; соліст гурту Антитіла Тарас Тополя, ведучий романтичного реаліті Холостяк на СТБ Григорій Решетнік, ведуча Вікна-новини на СТБ та телемарафону Єдині новини Тетяна Висоцька, ветеран і ведучий програми Ранок у великому місті на ICTV2 Олександр Швачка, співачки Марія Бурмака, Jerry Heil, Тоня Матвієнко та інші зірки шоубізнесу.

Щомісячні донати допомагають оперативно реагувати на потреби воїнів платформа дозволяє зробити підписку на донати системною.

— Кожен день нашої праці, кожна можливість і ресурс мають служити підтримкою нашим воїнам. Ми започатковуємо проєкт Друзі ДШВ, щоб об’єднати всіх у спільній та регулярній підтримці Десантно-штурмових військ. Щоб наша вдячність була видимою і стійкою. Як у справжній дружбі: щоб наші воїни знали, що можуть розраховувати на нас завжди. Коло друзів ДШВ буде розширюватись і далі — запрошуємо долучатися всіх громадян, лідерів та лідерок думок та, звісно, українські медіа та бізнеси!, — зазначив СЕО Starlight Media Олександр Богуцький.

Нагадаємо, що в серпні у межах масштабного збору коштів на ударні морські дрони MAGURA V5 для ГУР Міноборони, що стартував до Дня журналіста, національний телемарафон Єдині новини разом із глядачами закрив збір у 10 млн грн для купівлі надводних безпілотників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Збір проводився спільними зусиллями учасників марафону — Starlight Media, 1+1 Media, ТК Рада, Ми Україна, Inter Media Group, ДП Мультимедійна платформа іномовлення України (канали Дім та FREEДОМ), 24 каналу та Благодійного фонду 24, РБК-Україна, Українського радіо, TAVR Media та радіо Промінь.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 15:07:06