Україна і світ

Померла зірка Щоденника памʼяті Джина Роулендс На початку літа цього року у знаменитості діагностували хворобу Альцгеймера. Їй було 94 роки. 15 Серпня, 9:08


Пішла з життя акторка Джина Роулендс, відома українському глядачу зокрема роллю в романтичній драмі Щоденник памʼяті. Їй було 94 роки.

Померла Джина Роулендс – що відомо

Знаменитості не стало в середу, 14 липня. Вона відійшла у своєму будинку в Індіан Веллс у Каліфорнії.  Смерть Роулендс підтвердив агент її сина.

У червні цього року режисер Нік Кассаветіс, який зняв свою мати у  Щоденнику пам’яті,  повідомив, що у триразової лауреатки премії Еммі та дворазової номінантки на Оскар діагностували хворобу Альцгеймера.

Зараз дивляться

Творчий шлях Джини Роулендс

Першу номінацію на Оскар зірці приніс артхаусний фільм Жінка під впливом 1974 року. Його спеціально для неї написав її чоловік, режисер Джон Кассаветіс, який і зняв цю стрічку. Друга номінація була за фільм Глорія 1980 року, режисером якого також був Кассаветіс. У листопаді 2015 року Джина отримала почесну премію Оскар на щорічній церемонії Governors Awards на честь визнання її здобутків у кінематографі.

Після смерті чоловіка в 1989 році Роулендс продовжувала акторську роботу, уже у фільмах своїх дітей. Спочатку вона зіграла у дебютному фільмі сина Ніка Зриваючи зірки (1996), потім був хіт Щоденник пам’яті (2004), а у 2012 році картина Жовтий.

Разом з тим у 2007-му Роулендс знялася у стрічці своєї дочки Зої Любов зі словником. Також вона виконала головну роль у драмі Терренса Девіса Неонова Біблія 1995 року, яка розповідає про дорослішання у 1940-х роках у Джорджії.

На початку своєї кар’єри Джина легко перейшла від образу інженю на Бродвеї до ролей поважних дам.

– Багато жінок, коли не можуть більше грати молоді романтичні ролі, не хочуть розглядати інші характерні образи й кидають акторство. Але я просто дивилася на сценарії та вибирала те, що мені подобалося, не хвилюючись про це, – сказала зірка у промові на церемонії Governors Awards.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джина Роулендс продовжувала працювати до останніх років свого життя, залишаючись впливовою постаттю у світі кіно та телебачення. У неї залишилися діти Нік, Зої та Александра, онуки й другий чоловік Роберт Форрест, за якого вона вийшла в 2012 році.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 09:15:06