Україна і світ

Спрей для носа від анафілаксії: у США схвалено новий препарат FDA схвалило перший назальний спрей з адреналіном. 14 Серпня, 17:49


Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило перший назальний спрей з адреналіном для екстреного лікування алергічних реакцій у дітей і дорослих, у тому числі анафілаксії.

Інноваційний препарат

Алергічні реакції викликані надмірною реакцією імунної системи на безпечні для більшості речовини. Зазвичай алергія швидко минає, але іноді симптоми ускладнюються, що загрожує розвитком анафілаксії.

Цей стан супроводжується різким падінням артеріального тиску, прискореним або слабким пульсом, висипаннями на шкірі, кропив’янкою, свербежом, утрудненим диханням, нудотою та блювотою.

Зараз дивляться

У таких випадках використовують ін’єкції адреналіну, тому він присутній у складі нового препарату Neffy.

Розробник вважає, що однієї дози спрею достатньо, аби позбавитись симптомів. Якщо вони не зменшуються або погіршуються, можна застосувати засіб додатково в ту саму ніздрю.

Результати чотирьох досліджень за участю 175 здорових дорослих показали, що після використання препарату концентрація адреналіну в крові була на рівні ін’єкцій адреналіну, що також захищало від підвищеного артеріального тиску та частоти серцевих скорочень.

Однак людям і певними захворюваннями або після операцій носа варто проконсультуватися з лікарем.

Джерело: FDA

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ARS Pharmaceuticals

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 17:53:08