Україна і світ

Як маринувати хрін на зиму: рецепти з народної скарбнички Прості та швидкі рецепти смачного хрону на зиму – читайте в матеріалі. 14 Серпня, 14:38


Маринований хрін – це незамінний продукт у нашому зимовому меню. Якщо ви ще не пробували готувати його самостійно, варто це зробити!

Домашній хрін не лише гостріший, ніж магазинний, але й має насиченіший смак і більше користі, бо без консервантів, стабілізаторів та інших не потрібних добавок.

Як маринувати хрін на зиму – два прості рецепти від досвідчених господинь – читайте в нашому матеріалі.

Зараз дивляться

Як маринувати хрін на зиму народні рецепти

Маринований хрін чудово підходить до м’ясних і рибних страв, додає пікантності бутербродам, а також може використовуватися як один з інгредієнтів для соусів і салатів.

Зробити його вдома досить просто, а результат перевершить ваші очікування.

Маринований хрін на зиму: рецепт з буряком

Інгредієнти:

  • корінь хрону – 300 г
  • буряк – 1 шт. (300 г)
  • сіль – 2 ч. л.
  • цукор – 3 ч. л.
  • оцет 9% – 100-120 мл
  • вода (холодна, кип’ячена) – 300 мл
  • червоний перець чилі – 1 шт. (за бажанням)

Приготування:

  1. Спочатку замочуємо корінь хрону в холодній воді на 30 хвилин. Це полегшить очищення і зробить його більш соковитим.
    Тепер чистимо хрін і буряк. Пропускаємо їх через м’ясорубку або тремо на дрібній тертці. Для зменшення сльозоточивості хрону, можна використати таку хитрість: надягаємо на затиск м’ясорубки пакет і закріплюємо його гумкою – так пари хрону не розповсюдяться.
  2. Якщо ви любите гостріші страви, додайте разом з хроном подрібнений перець чилі без насіння. Хрін інколи буває сухуватим, тому до суміші можна додати трохи холодної кип’яченої води для досягнення бажаної консистенції. Кількість води регулюємо до смаку.
  3. Додаємо до суміші сіль, цукор та оцет. Перемішуємо. На цьому етапі важливо працювати на свіжому повітрі чи на балконі, оскільки подрібнений хрін може викликати сильне подразнення очей.
  4. У стерилізовані банки вливаємо трохи оцту, закрийте кришкою і добре трясемо. Це допоможе додатково дезінфікувати банки.
  5. Розкладаємо готову суміш у банки, закриваємо їх кришками і приберіть на зберігання в холодильник.

Хрін можна вживати вже за добу, але він буде ще смачнішим після тривалішого настоювання.

Рецепт хрону без буряка

Цей ароматний хрін готовий до вживання й відмінно підійде як доповнення до ваших улюблених страв.

Інгредієнти:

  • свіжий почищений та подрібнений корінь хрону – 200 г
  • окріп – 6 ст. л.
  • майонез – 4 ст. л.
  • сік з половини лимона
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготування:

  1. Тертий корінь хрону перекладаємо у миску. Вливаємо воду та перемішуємо.
  2. Додаємо до хрону майонез, сік лимона, цукор та сіль. Ще раз ретельно перемішуємо.
  3. Розкладіть готовий хрін по стерилізованих маленьких баночках.
  4. Зберігаємо маринований хрін у холодильнику до 30 днів.

Здавна хрін використовують не лише для приготування маринованих закусок, але й для лікування різних недуг. Корінь хрону містить багато корисних речовин, включаючи вітаміни С і В, які підвищують імунітет і допомагають боротися з простудними захворюваннями.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 14:41:08