Україна і світ

Чи можна заморозити персики: всі за і проти

Чи можна заморозити персики – це питання виникає у багатьох, хто хоче зберегти їх на зиму без консервування. Відповідь – так, персики можна заморозити.

Заморожування персиків дозволяє насолоджуватися їхнім смаком та ароматом навіть у холодні місяці. Давайте ми розкажемо, як заморозити персики, щоб зберегти їхню якість та користь.

Як заморозити персики

Заморожувати персики не складно, але є декілька моментів, які варто враховувати. Кілька простих кроків приведуть нас до чудового результату:

Зараз дивляться

Вибирайте стиглі, але не перезрілі персики. Чудово, якщо вони будуть ароматними, солодкими і без видимих пошкоджень. Персики, які ще не зовсім дозріли, краще залишити для інших рецептів, адже після розморожування вони не будуть дуже смачними.

Перед заморожуванням, їх треба промити та обсушити. Потім їх можна почистити від шкірки. Це можна зробити, опустивши персики на кілька секунд у киплячу воду, а потім у холодну – так шкірка зніметься легше. Далі персики розрізаємо на половинки чи четвертинки, видаляємо кісточки.

Персики, як і багато інших фруктів, мають властивість темніти після нарізання. Щоб зберегти їх привабливий вигляд, перед заморожування поливаємо їх соком лимона чи легким розчином лимонної кислоти.

Нарізані персики розкладаємо на піддони в один шар і поміщаємо в морозилку на декілька годин. Це допоможе уникнути злипання під час заморожування.

Після цього перекладаємо заморожені персики в судочки чи пакети.

Чи можна заморозити персики цілими

Так, персики можна заморожувати цілими, але є кілька моментів, які варто врахувати. Заморожування цілих персиків має свої переваги, але й деякі недоліки.

Перед заморожуванням плоди потрібно ретельно вимити та обсушити. Якщо ви плануєте зберегти шкірку, переконайтеся, що на персиках немає пошкоджень чи плям.

Розкладіть персики на підносі в один шар і поміщаємо в морозилку, допоки вони повністю не заморозяться. Після цього перекладаємо у пакети.

Основний недолік заморожування персиків цілими – це те, що після розморожування шкірка може стати жорсткою, а м’якоть – занадто м’якою і менш пружною. Якщо вас це не бентежить, тоді заморожування цілих персиків – чудовий спосіб зберегти їх на зиму.

Отже, заморожувати персики цілими можна, але варто враховувати, як ви плануєте їх використовувати. Якщо ви хочете зберегти їхній смак та текстуру, можливо, краще нарізати їх перед заморожуванням.

Чи можна заморозити персики та як заморозити персики на зиму ми вже знаємо. А як можна використовувати заморожені персики? Вони чудово підходять для приготування компотів, варення, джему, а також як начинка для пирогів чи додаток до морозива. Розморожені персики також можна додавати до каші та використовувати в смузі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 17:06:09