Ревані: рецепт турецького десерту | Здоров’я
Туреччина славиться своєю багатою та різноманітною кухнею, і її десерти займають особливе місце в серцях гурманів по всьому світу. Один із найулюбленіших турецьких десертів – це ревані. Ніжний та ароматна випічка, яка традиційно просочується солодким сиропом.
Ревані має давню історію, яка сягає часів Османської імперії. Цей десерт традиційно готували на свята та урочистості, і він швидко завоював популярність завдяки своїй простоті та багато смаку.
У різних регіонах Туреччини ревані може відрізнятися за інгредієнтами та технікою приготування, але основна концепція залишається незмінною: ніжна випічка, просочена сиропом.
Зараз дивляться
Цей десерт не тільки простий у приготуванні, але й дозволяє відчути справжній смак Туреччини не виходячи з дому. Спробуйте приготувати!
Як приготувати ревані та сироп до нього – читайте в матеріалі.
Манна крупа є важливим інгредієнтом, який надає ревані його характерної текстури. Не замінюйте її іншими крупами.
Ревані: рецепт
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 1 склянка
- йогурт натуральний густий – 1 склянка
- манна крупа – 1 склянка
- кокосова стружка – 40 г
- борошно – 1 склянка
- сіль – дрібка
- олія – 1/2 склянки
- розпушувач – 2 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- цедра лимона чи апельсина – 1 ст. л.
Для сиропу:
- цукор – 2 склянки
- вода – 2 склянки
- сік лимона – 1 ст. л.
Турецький ревані рецепт покроково:
- Для сиропу в каструлю вливаємо воду і всипаємо цукор. Доводимо до кипіння на середньому вогні, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться. Вливаємо сік лимона і варимо ще 10 хвилин на повільному вогні. Потім знімаємо сироп для ревані з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Для тіста збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром.
- Потім додаємо йогурт, дрібку солі, олію, манну крупу та перемішуємо.
- Борошно просіюємо з розпушувачем і вводимо в отриману масу.
- Тепер час додати цедру цитрусових і гарно перемішати.
- Форму для випікання змащуємо олією та виливаємо тісто.
- Випікаємо у духовці за 180 °C близько 35 хвилин. Готовність перевіряємо деревяною шпажкою чи сірником. Турецький ревані повинен набути приємного золотавого кольору.
- Дістаємо випічку з духовки та залишаємо на 15 хвилин.
- Ревані нарізаємо на шматочки і розкладаємо на деко.
- Поливаємо шматочки сиропом і залишаємо для просочення.
Подаємо турецький ревані холодним, прикрашеним до смаку кокосовою стружкою, подрібненими горіхами чи фісташками. Буде смачно, якщо подати цю випічку з кулькою морозива.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 16:51:06