Україна і світ

Пенсійний фонд з липня виплачує українцям нові види допомоги: що треба знати

Пенсійний фонд України з 1 липня 2024 року призначає та виплачує допомогу деяким категоріям осіб, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, або працюють у спеціальних умовах.

Про яку саме допомогу йдеться та що треба знати про це – у матеріалі на Фактах ICTV.

Нові види допомоги від Пенсійного фонду:

  • одноразова грошова винагорода особам, яким надано звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку;
  • довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, яким призначено довічні державні стипендії відповідно до указів президента;
  • довічні державні стипендії українцям, які рятували євреїв на території України під час Голокосту в роки Другої світової війни, призначених відповідно до указів президента;
  • одноразова грошова допомога членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях.

Важливо! До 1 липня ці виплати здійснювали органи соціального захисту населення.

Зараз дивляться

Щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, або членам їхніх сімей ПФУ здійснює з 1 січня 2023 року.

Крім того, Пенсійний фонд забезпечує призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури внаслідок військової агресії Росії  проти України.

У липні продовжать автоматичні виплати ВПО і тим, чию заявку підтримали на продовження виплат.

Допомога для громадян, які проживають в Україні і мають статус внутрішньо переміщених осіб, становить: для людей з інвалідністю та дітей – 3000 грн, для інших осіб – 2000 грн.

Джерело: Пенсійний фонд

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 14:35:04