Україна і світ

Зеленський закликав США зняти всі обмеження на удари по території РФ

Фото: Офіс президента

Якщо зняти всі обмеження і дозволити Україні знищувати російські літаки на території РФ, це дасть змогу захистити українські міста від ударів керованими авіабомбами.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу в Інституті Рейгана у Вашингтоні.

Зеленський про важливість лідерства США

Він, зокрема, наголосив на важливості лідерства США, навівши приклад російського наступу на Харків, який захлинувся завдяки дозволу завдавати ударів у відповідь західною зброєю по військових цілях у Росії.

Зараз дивляться

– Уявіть, як багато ми зможемо досягти, коли всі обмеження будуть зняті. Так само ми зможемо захистити наші міста від російських керованих авіабомб, якщо американське керівництво зробить крок назустріч і дозволить нам знищувати російські військові літаки на своїх базах, – наголосив президент.

За його словами, це також обмежить дії Росії на півдні України і дасть змогу витіснити звідти окупантів, “якщо американське лідерство допоможе нам з необхідними далекобійними можливостями для завдання глибоких ударів по російським військовим і логістиці в нашому Криму”.

– Разом з Америкою світ здатен робити правильні речі. Коли ми всі будемо діяти. Достатньо сильно, достатньо рішуче. І це має бути нашою стратегією. Саме такою. І саме зараз. З усією американською міццю, яку не зможуть відбити жодні Путіни. Бо Америка, як відомо, занадто велика для дрібних справ, – підсумував він.

На відкритті саміту НАТО у Вашингтоні президент США Джо Байден анонсував передання Україні додаткової батареї Patriot, а також інших систем ППО від союзників.

За його словами, йдеться про п’ять систем ППО великої дальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 08:37:07