Україна і світ

Рустем Умєров розповів деталі створення Українського легіону в Польщі 

Рустем Умєров: Ми закликаємо всіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону

Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Польщею, підписана учора Володимиром Зеленським і Дональдом Туском, — це новий важливий крок у зміцненні обороноздатності обох держав-сусідів.

Таку заяву зробив Міністр оборони України Рустем Умєров.

Він підкреслив, що одним з ключових положень цієї угоди є створення Українського легіону – спеціального добровольчого підрозділу, який буде тренуватися на території Польщі для захисту України. 

Міністр оборони навів більш детальні аргументи, чому це важливо:

  • Підвищення бойової готовності: наші добровольці отримають найсучаснішу підготовку від союзників з Польщі, Литви та інших країн ЄС;
  • Міжнародна підтримка та оснащення: легіон буде оснащений найкращим обладнанням від наших міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою;
  • Можливість для громадян України в Європі: українці, які перебувають у Польщі та інших країнах ЄС, зможуть добровільно приєднатися до оборони України, підписавши контракт із ЗСУ.

За словами Рустема Умєрова, ця ініціатива демонструє непохитну підтримку і солідарність з боку наших європейських партнерів, а також готовність стояти пліч-о-пліч з Україною.

«Ми закликаємо всіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону. Ваш внесок є неоціненним у нашій боротьбі за свободу та незалежність. Кожен ваш крок наближає нас до перемоги!», – сказав Міністр оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Україна та Польща підписали безпекову угоду, що передбачає можливість перехоплення ракет і дронів рф. Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Варшави прокоментував масований російський удар по Україні: «Маємо притягти до відповідальності росію за терор і путіна за накази завдавати ударів. На все, що з ним намагаються обговорювати стосовно миру, осія відповідає ударами по будинках та лікарнях».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-09 22:01:48