Україна і світ

Євгенія Гапчинська згадала, як її син лежав в Охматдиті

Художниця Євгенія Гапчиська на тлі трагедії в Охматдиті згадала про те, як її син минулої осені лежав у тому самому корпусі, що 8 липня зруйнувала російська ракета.

Євгенія Гапчинська поділилася спогадами про Охматдит

На своїй сторінці в Instagram мисткиня опублікувала дві світлини. На першій з них зображено корпус дитячої лікарні, що постраждав внаслідок масованої ракетної атаки по Україні. На другій – її син, якому майже рік тому тут надавали допомогу місцеві лікарі.

– Це мій син, в корпусі що зруйнували руські тварі. У вересні минулого року лікарі Охматдиту врятували його руку. Віддані, професійні, чуйні. Безмежно вдячна! – емоційно написала Євгенія.

В коментарях підписники Гапчинської розділили з нею біль та справедливий гнів, що відчувають українці стосовно російської агресії.

Зараз дивляться

  • Ці демони понесуть жорстку розплату за кожну краплину крові…
  • Країна-окупант, вбивця та терорист, скажена бензоколонка!
  • Як це все жахливо…
  • Як боляче! Шана лікарям!
  • Нема слів, – пишуть люди.

Другий день світлини Охматдиту не сходять з перших шпальт, а всі думки українців – з лікарями, маленькими пацієнтами та містами, що постраждали під час обстрілів.

Що відомо про відбудову Охматдита

Наші громадяни вкотре за час повномасштабного вторгнення продемонстрували вміння гуртуватися та допомагати одне одному. До лікарні приїхало чимало волонтерів, які долучилися до розбору завалів, привезли їжу та воду. На відбудову медзакладу стараннями бізнесу, відомих людей та небайдужих українців зібрано 250 млн грн.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, держава повністю відновить дитячу лікарню Охматдит, і роботи розпочинаються вже зараз.

Фото: Євгенія Гапчинська, скрин з интервʼю

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 17:13:04