Україна і світ

Зеленський у День ВМС: Українське море не терпітиме російського флоту

У День Військово-морських сил Збройних сил України вище українське військово-політичне керівництво привітало військовослужбовців ВМС ЗСУ з професійним святом.

Відповідні заяви 7 липня оприлюднили президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров.

Привітання з днем ВМС ЗСУ від Володимира Зеленського

У своєму привітанні президент Зеленський нагадав, що сьогодні воїни корабельного складу, морської піхоти, ракетники і артилеристи, льотчики морської авіації і зенітники ВМС ЗСУ відзначають своє професійне свято в складних умовах воєнної обстановки, ведучи запеклі бої з російськими загарбниками на морі, на суходолі і в повітрі, виявляючи героїзм, стійкість й непереможний характер.

Зараз дивляться

– Завдяки своїм професіоналізму, відважності і наполегливості ви у взаємодії з іншими складовими сил безпеки і оборони України не дозволили ворогу знищити свободу мореплавства, вигнали російський військовий флот з акваторії Чорного моря і продовжуєте забезпечувати надійну оборону морських рубежів нашої держави, комунікацій та портів, демонструючи незламний бойовий дух, майстерність і військову доблесть, – написав він.

Глава держави окремо відзначив воїнів морської піхоти, які надійно тримають оборону на найбільш відповідальних ділянках російсько-української війни, а також “професійно і впевнено” винищують агресора.

– Від імені українського народу дякую всьому особовому складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України за самовіддане виконання службового обов’язку, відчайдушність і героїзм, за вагомий внесок у загальну справу оборони України. Схиляємо голови перед пам’яттю воїнів, які віддали своє життя за Україну. Завжди пам’ятатимемо їх подвиг, – додав президент.

Володимир Зеленський упевнений, що військовослужбовці ВМС ЗСУ й надалі надійно стоятимуть на захисті рідної землі та її морських рубежів, тому побажав їм незламності духу у відстоюванні незалежності і територіальної цілісності України та нових перемог у боях з російськими окупантами.

– День героїчних воїнів, які довели, що українське море не терпітиме російського флоту й що ворогу не по зубах наша, українська морська піхота, – додав він в іншому дописі.

День ВМС ЗСУ – привітання Міноборони

Паралельно із цим очільник Міністерства оборони України оприлюднив відео з роботою різних підрозділів ВМС ЗСУ, де демонструється як морська авіація, флот, так і робота ракетників та водолазів.

– Сьогодні наші моряки продовжують боротьбу за нашу Незалежність на морських рубежах. Завдяки вашому професіоналізму та відданості, Україна зламала панування ворога на морі, прорубавши зерновий коридор. Наш флот став символом сили та непохитності. Успішні морські операції – свідчення їхньої професійності та героїзму, – йдеться у відео.

Сирський: ВМС – Вірність, Мужність, Сила

Своєю чергою головком Олександр Сирський нагадав, що воїни Військово-морських сил ЗСУ щоденно у важких боях доводять, що ВМС – це Вірність, Мужність, Сила.

– Ви нищите ворогів на морі, суходолі та в повітрі, стоїте на передовій захисту нашої держави, демонструючи приклади справжнього патріотизму та бойової майстерності. Висловлюю подяку всьому особовому складу Військово-Морських Сил та, особливо, матросам і молодшим командирам, за стійкість, відвагу і героїзм, за важливий внесок у справу оборони України, – написав він.

Головком подякував військовослужбовцям ВМС за вірність і самовіддану боротьбу, яка наближає перемогу України.

Окремо головнокомандувач ЗСУ подякував ветеранам ВМС, які у перші години початку російської широкомасштабної агресії проти України за покликом свого серця повернулися і стали до лав захисників Батьківщини.

У цей день ми схиляємо голови в скорботі за кожним лицарем українського моря, який поклав своє життя за нашу свободу. Але, як би важко не було, ми повинні і далі бити ворога! До Перемоги, – написав він.

Нагадаємо, до дня ВМС ЗСУ Факти ICTV підготували матеріал про те, як морські дрони вплинули на війну на морі та чи є за ними майбутнє.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 12:40:13