Україна і світ

Як захистити серце в екстремальну спеку – поради кардіологів

Експерти Американської кардіологічної асоціації (AHA) попередили, що пацієнтам із захворюваннями серця необхідно вжити додаткових запобіжних заходів, щоб захистити себе в дуже спекотну погоду.

Статистика і прогноз

За даними Центрів США з контролю і профілактики захворювань, у цій країні щорічно понад 1 200 осіб помирають безпосередньо через екстремальну спеку.

Згідно з прогнозами, смертність від серцево-судинних захворювань, пов’язаних з екстремальною спекою, може більш ніж подвоїтися протягом наступних двох десятиліть.

Зараз дивляться

Групи ризику

– Смертям і захворюванням, пов’язаним зі спекою, здебільшого можна запобігти, якщо вжити належних заходів безпеки, – зазначив президент AHA Джозеф Ву.

За словами експерта, запобіжні заходи особливо важливі для людей з високим кров’яним тиском, ожирінням або історією серцевих захворювань чи інсульту.

Запобіжні заходи

Джозеф Ву запропонував усім дотримуватися таких запобіжних заходів у спекотну погоду:

  • стежте за годинником: уникайте перебування на відкритому повітрі всередині дня, оскільки сонце зазвичай найактивніше, що підвищує ризик захворювань, пов’язаних зі спекою;
  • правильний одяг: одягайте легкий світлий одяг з дихаючих тканин, таких як бавовна, які відштовхують піт. Додайте капелюх і сонцезахисні окуляри;
  • пийте: підтримуйте водний баланс, випиваючи кілька чашок води до, під час і після виходу на вулицю або занять спортом. Уникайте кофеїновмісних або алкогольних напоїв;
  • робіть регулярні перерви: знайдіть тінь або прохолодне місце, зупиніться на кілька хвилин, випийте води і можна йти далі.

Залишатися влітку активним

За словами експертів, незважаючи на те, що у спеку потрібно берегти своє серце, все одно важливо знаходити способи залишатися активними.

У цьому може допомогти коригування часу вправ на ранній ранок або пізній вечір. А якщо в деякі дні перебувати на вулиці занадто важко, вирушайте на тренування в спортзал.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 11:52:06