Україна і світ
Як зварити малинове желе на зиму: покроковий рецепт
![](https://news.lviv-company.in.ua/wp-content/uploads/2024/06/depositphotos_289386484_s-e1658942745995.jpg)
Малинове желе добре тим, що підходить до багатьох страв. Кисло-солодкий смак желе з малини чудово поєднується із сирами чи м’ясом птиці, а ваші вранішні тости чи сирники з ним заряджатимусь вас позитивом на увесь день.
Желе з малини на зиму: рецепт
Інгредієнти
- 1 кг малини
- 750 г цукру
- 4 коробочки кардамону
- 100 мл води
Як приготувати малинове желе:
- Викладіть малину у друшляк. Промийте та видаліть листочки. Ретельно промийте ягои під проточною водою.
- Викладіть ягоди у каструлю чи сотейник. Всипте цукор та додайте чотири коробочки кардамону, влийте воду.
- Варіть на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе може втратити яскравий колір.
- Стерилізуйте банки тим способом, який вам більше до вподоби. Дістаньте з каструлі коробочки кардамону, він вже віддав свій аромат та смак ягодам.
- Викладіть малину у стерильні банки та закатайте кришками. Аби маса краще загусла, перевертати банки не потрібно. Дайте їм охолонути ніч, а потім переставте у більш прохолодне місце.
Джерело: Євген Клопотенко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 13:12:26