Україна і світ

прогноз з 24.06.2024 по 30.06.2024

Наступного тижня в Україну прийдуть дощі, проте й спека залишиться.

Про це в коментарі Фактам ICTV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Олена Палагнюк.

Субота, 22 червня, принесе грози

За словами синоптикині, 22 червня активний атмосферний фронт пройде західними областями, тому очікуємо короткочасні дощі з грозами, а в окремих районах – пориви вітру до 22 м/с.

Зараз дивляться

– Це попередження першого, тобто жовтого, рівня небезпеки. Тому рекомендуємо триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев, конструкцій будівель, що можуть зірватися, – зауважила Олена Палагнюк.

Температура вночі +13-18 °C; вдень +25-30 °C, на Закарпатті та Прикарпатті буде спекотніше – місцями +32-34 °C.

У неділю, 23 червня, цей атмосферний фронт поступово втрачатиме свою активність, проте все ще матиме вплив на більшість західних областей. Далі фронт поширить свій вплив вглиб країни, й в результаті, подекуди будуть короткочасні дощі з грозами вночі у північних областях, а вдень – по Україні, крім півдня.

Погодні попередження

pixabay

22 червня в другій половині дня у західних областях очікуються грози, а в окремих районах – град та шквали 17-22 м/с. У Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях прогнозуються сильні дощі.

Крім того, 22 червня синоптики попереджають про високу пожежну небезпеку в більшості західних областей, крім Рівненської, Львівської, Закарпатської та Волинської областей. Плюс ще додається попередження для Вінниччини та Житомирщини.

Дощовий тиждень

Понеділок, 24 червня, теж буде з дощами, і так до кінця тижня у більшості областей України. Температура здебільшого буде стабільною, наголошує синоптикиня Олена Палагнюк.

Прогноз погоди на 23-24 червня

23 червня вдень по Україні, окрім півдня, місцями очікуються короткочасні дощі та грози, вітер переважно західний, 5-10 м/с, температура вночі +17-22 °C, вдень +29-34 °C; у західних та північних областях вночі +15-20 °C, вдень +23-28 °C.

24 червня по Україні здебільшого без опадів, лише в південних та східних областях прогнозуються грозові дощі. Температура вночі +17-22 °C, вдень +24-29 °C, на півдні України – до 34 °C, у західних та північних областях вдень до +25 °C.

Прогноз погоди на 25-26 червня

pixabay

Вдень 25 червня у північних, більшості західних, центральних областях, а також на Харківщині очікуються невеликі короткочасні дощі. 26 червня в Карпатському регіоні та на півночі Лівобережжя також незначні короткочасні дощі.

Температура вночі +12-18 °C, вдень +19-25 °C, у південній частині вночі +16-22 °C, вдень +24-30 °C.

Консультативний прогноз погоди на 28 червня – 1 липня

У східних регіонах, а також у Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях переважно без опадів, на решті території часом дощитиме. Температура вночі коливатиметься від +11 °C до +17 °C, у південній частині країни – до +20 °C, вдень +18-24 °C. У південних, а також місцями східних та центральних областях температура коливатиметься в межах +24-29 °C.

30 червня – 1 липня на заході країни трохи похолоднішає – +13-19 °C.

Раніше повідомлялося, що сильна спека спричинила лісові пожежі мало не по всьому світу – Португалії, Греції, Алжирі та Америці. Унаслідок цього в штаті Нью-Мексико померло двоє людей, а в Саудівській Аравії через нестерпну спеку під час щорічного хаджу загинули сотні паломників.

Факти ICTV також зібрали поради від біолога, як охолодитися без кондиціонера.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 08:00:58