Україна і світ

Чи можлива наразі демобілізація в Україні – відповідь голови МВС

Фото: Міноборони

В Україні зараз немає сприятливих умов для демобілізації військових, адже на фронті необхідні досвідчені воїни, які воюють вже понад два роки. 

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода. 

Чому наразі неможлива демобілізація: деталі

Очільник МВС розповів, що на цю тему він спілкувався з командирами, які зараз знаходяться на лінії вогню. І вони дійшли висновку, що якщо демобілізувати тих, хто воює вже два роки, то є загроза обвалу фронту. 

Зараз дивляться

Якщо ми демобілізуємо тих людей, які, наприклад, відслужили два роки, то в нас просяде фронт і підрозділи будуть неповноцінними. Ми зараз маємо поновити боєздатність підрозділів і в нас має бути, як мінімум, рівноцінна заміна під час ротації діючих бригад і батальйонів. Можливо це питання, яке варто задати військовим. Але у військових, думаю, така сама думка. Ми не маємо права обвалити фронт, – наголосив Клименко. 

Також він додав, що розуміє військовослужбовців, які вже давно воюють та хочуть демобілізуватися, але є ситуація на фронті та в  державі, яку необхідно утримати. А для цього, на думку очільника МВС, необхідні військові з досвідом.  

Глава МВС вважає, що розмови про “більшу демобілізацію” можуть бути лише після того, коли з’являться нові досвідчені військові. За його словами, ті люди, які зараз тренуються на полігонах, лише через декілька місяців здобудуть необхідний досвід. 

– Щоб утримати фронт, нам потрібні досвідчені військові. Люди, які зараз тренуються на полігоні, вони стануть досвідченими військовими через кілька місяців. Якщо буде два склади, тоді ми зможемо говорити про якусь більшу демобілізацію, – пояснив голова МВС.

Нагадаємо, що у Верховній Раді готують законопроєкт про демобілізацію. 18 червня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки провів засідання щодо підготовки законопроєкту про демобілізацію.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-21 09:18:57