Україна і світ

Формула 1 – Гран-прі Канади – огляд гонки від 9.06.2024, перемога Ферстаппена

Пілот Red Bull Макс Ферстаппен виграв Гран-прі Канади втретє поспіль. Для нідерландського гонщика це 60-та перемога у Формулі-1 та шоста у дев’яти гонках поточного сезону.

Ферстаппен – переможець Гран-прі Канади

Ферстаппен стартував з другого місця, віддавши поул-позицію за підсумками кваліфікації пілоту Mercedes Джорджу Расселу. Перегони розпочалися на мокрій після дощу трасі, яка швидко почала висихати. Згодом пілот Red Bull перехопив лідерство.

Останні десять кіл перегонів видалися напрочуд захопливими, адже за лідерство боролися п’ять болідів. Окрім Макса – це Ландо Норріс та Оскар Піастрі із McLaren, а також пілоти Mercedes Джордж Рассел і Льюїс Гемілтон.

Зараз дивляться

Двічі по ходу етапу лідерство перехоплював Норріс, але щоразу його втрачав, поступаючись Ферстаппену.

Згодом Гемілтон скористався помилкою свого партнера по команді, а потім обійшовши й Піастрі, претендував на третє місце на подіумі. Втім, за три кола до фінішу йому завадив це зробити Рассел, який пішов в агресивний обгін. Після цього інциденту у Mercedes попросили Джорджа діяти обережніше.

Зазначимо, що семиразовий чемпіон Формули-1 Гемілтон не вигравав гонки з 2021 року, а востаннє піднімався на подіум у Мексиці у жовтні 2023 року.

У підсумку подіум із Ферстаппеном розділили Норріс та Рассел, а четвертим став Гемілтон. П’ятим на етапі у Монреалі фінішував Піастрі, а шостим – Фернандо Алонсо із Aston Martin.

Щодо пілотів Ferrari, то обидва достроково завершили етап. Також зійшов з траси Серхіо Перес із Red Bull та обидва пілоти Williams.

Результати Гран-прі Канади

Фото: Formula 1

В особистому заліку продовжує лідирувати Ферстаппен, у якого зараз 194 очка. Шарль Леклер іде другим із 138 очками, а Ландо Норріс – третій (131).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull з 301 очком, випереджаючи Ferrari (252) і McLaren (212).

На попередньому етапі Гран-прі Монако перемогу здобув Шарль Леклер. Другим фінішував Піастрі, а третім став Сайнс.

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Барселоні, де 21-23 червня очікується Гран-прі Іспанії. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-10 01:07:36