Україна і світ

Голліс назвала складові цього злочину

Для доказу вчинення Росією геноциду українців недостатньо компонентів, які визначають цей злочин.

Про це заявила керівниця групи розслідування Міжнародного кримінального суду (МКС) в Україні Бренда Голліс.

– Злочини – це як страви. Якщо є певні інгредієнти, у вас є певна страва. Якщо у вас не вистачає якихось інгредієнтів – у вас буде інша страва. Це ж стосується і геноциду. Злочини проти людства також мають свої власні рецепти. Таким чином, щоб був геноцид, має бути шість певних дій (складових цього злочину, – Ред.). Однією з них є переміщення дітей, – сказала вона під час воркшопу для медіа з міжнародного права збройних конфліктів і притягнення РФ до відповідальності за міжнародні злочини.

Голліс про складові геноциду

Голліс зауважила, що ще однією складовою злочину геноциду є нав’язування певного способу життя з метою знищення етнічної групи.

Зараз дивляться

– Для того, щоб це був геноцид, ці всі акти мають бути спрямовані проти конкретної групи на основі національності, раси, певних характеристик певної групи. Тобто, якщо ви вивозите дітей, то в разі геноциду ви нав’язуєте їм такі умови життя, які змусять помирати тільки українців, – пояснила вона.

Керівниця команди МКС зазначила, що під час кваліфікації геноциду також має бути доведено намір знищити певну групу, – злочинні дії мають пояснюватися тим, що людину знищують через приналежність до конкретного етносу.

– Тобто, мають бути всі ці інгредієнти, щоб це був геноцид. Якщо одного з інгредієнтів не вистачає, то це не буде геноцид, це буде депортація, знищення, але не геноцид, – пояснила вона, відповідаючи на запитання про те, чи може депортація українських дітей як компонента геноциду визначати цей злочин проти українців.

До речі, Голліс зауважила, що наразі з’ясовуються локації місць несвободи українських військових і цивільних, де було скоєно найбільш кричущі злочини, а також проводиться розслідування депортації РФ українських дітей та обстрілів енергоструктури України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-08 22:24:43