Україна і світ

Кабмін змінив правила бронювання, розширивши терміни до року

Фото: Факти ICTV

Кабінет міністрів України оновив порядок бронювання військовозобов’язаних співробітників, розширивши його максимальний термін з 6 до 12 міс. Також було збільшено бронювання дефіцитних військово-облікових спеціальностей (ВОС).

Про це йдеться в постанові уряду №650, яка оновлює постанову КМУ від 27.01.2023 №76.

Порядок бронювання

– Військовозобов’язані …. підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності, – йдеться в документі.

До цього бронювання дефіцитних ВОС можливе було лише для керівників критично важливих підприємств і їхніх заступників, а також в окремих галузях.

Зараз дивляться

У постанові також розширюється перелік суб’єктів, які можуть бронювати всіх військовозобов’язаних, а не тільки до 50%. Як приклад, це можуть бути будівельники фортифікацій чи протезисти.

Також відсутній ліміт на кількість заброньованих працівників у спеціалізованих установах ООН, іноземних дипломатичних установах в Україні та українських дипломатичних установах за кордоном. Це стосується і представництв міжнародних організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення, міжнародних судових органів, українських неурядових організацій, які реалізують гуманітарні проєкти за гроші міжнародних партнерів, зокрема Товариства Червоного Хреста.

У постанові також присутнє нововведення щодо подання списків для бронювання через Дію.

Повідомлялось, що цього тижня Кабінет міністрів продовжив ще на два місяці строки чинних відтермінувань у рамках бронювання.

Джерело: Урядовий портал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-08 01:42:10