Україна і світ

Франція та Україна підписали угоду на €200 млн

Фото: Офіс президента

Франція та Україна підписали угоду про допомогу для відбудови української критичної інфраструктури.

Про це 7 червня заявив президент Франції Еммануель Макрон під час спільної пресконференції з українським колегою Володимиром Зеленським.

Відновлення України

Як заявив Макрон, угоді передували переговори на рівні делегацій про відбудову України, під час яких було ухвалено рішення про “створення нових інструментів”, які мали б супроводжувати цю відбудову.

Зараз дивляться

– Підписана угода про фонд €200 млн, призначених для тих підприємств, які будуть інвестувати в критичну інфраструктуру України для відбудови. Також ми вирішили, що €60 млн з цього фонду будуть присвячені енергетичному сектору та його пріоритетам, – заявив він.

Макрон повідомив, що французька сторона розширить мандат Французького агентства розвитку для підтримки проєктів в Україні на місцевому рівні. Також офіційний Париж відправить 20 технічних експертів до різних ключових міністерств України для надання технічної допомоги.

Нагадаємо, у травні Бельгія оголосила, що надасть Україні €9 млн, щоб допомогти у відновленні пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Крім того, за повідомленнями ЗМІ, у вівторок, 11 червня, президент Зеленський має прибути до Берліну, де братиме участь у Конференції з відновлення України, а також виступить в Бундестазі.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 21:14:24