Зелений горошок консервований як магазинний: рецепт
Консервований зелений горошок не тільки смачна, але й корисна заготовка, яка часто використовується в різних стравах. Хоча його можна без проблем придбати в магазині, багато господинь воліють консервувати вдома. І не дарма!
Приготування цієї чудової заготівлі в домашніх умовах дозволяє контролювати якість інгредієнтів і процесу приготування, а також дає змогу адаптувати кінцевий продукт до нашого смаку.
Тому ділимося простим рецептом консервованого зеленого горошку, який виходить як магазинний.
Зелений горошок консервований як магазинний: рецепт
Залежно від ваших кулінарних уподобань рекомендовану кількість цукру можна трішки зменшити чи збільшити.
Інгредієнти на банку об’ємом півлітра:
- зелений горошок – 260 г
- лимонна кислота – дрібка
- сіль – 1 ч. л.
- цукор 1,5 ч. л.
- оцет 9% – 1 ст. л.
Приготування:
- Горошок чистимо та пересипаємо у каструлю.
- Додаємо до горошку дрібку лимонної кислоти та вливаємо воду, щоб повністю покривала горошок. Доводимо до кипіння. Лимонну кислоту додаємо для того, щоб горошок після варіння залишився приємного кольору. Якщо у процесі варіння зверху з’являється піна, її обов’язково потрібно прибрати.
- Вогонь під каструлею зменшуємо, накриваємо її кришкою і варимо горошок близько 20 хвилин для середньої зрілості горошку. Час варіння залежить від ступеня зрілості горошку.
- Варений горошок відкидаємо на друшляк. Коли вода повністю стече, пересипаємо у банку.
- У каструлю, в якій будемо стерилізувати банку з горошком, викладаємо кухонний рушник чи будь-яку іншу тканину.
- Поміщаємо у каструлю банку з горошком. Додаємо сіль, цукор і оцет. Накриваємо кришками.
- Вливаємо теплу воду, щоб була по вінця банки. Холодну воду вливати не можна. Банки можуть тріснути. Стерилізуємо близько 30 хвилин. При стерилізації водна повинна злегка кипіти.
- Консервований зелений горошок відразу закатуємо. Банку перевертаємо та залишаємо на добу.
Зберігаємо зелений горошок консервований як магазинний у темному прохолодному місці. Температура приміщення, де зберігається консервований зелений горошок не повинна перевищувати 12 °С.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 17:30:35