Суспільне мовлення

У Львові триває маратон музики Баха

У Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика триває Бах-маратон. До 339-річчя від дня народження композитора Йогана Себастьяна Баха тут відбудеться серія концертів.

Більше про маратон дізнавалось Суспільне.

Як повідомила артдиректорка події Софія Габа, такий маратон є традиційним. Під час концертів звучатимуть класичні твори Йогана Себастьяна Баха та його музика в сучасному аранжуванні.

“Концерти є побудовані за певною тематикою, і Бах, певно, як жоден композитор не удостоївся такої уваги від своїх побратимів музикантів, які повсякчас і до тепер роблять неймовірну кількість каверів, обробок його відомих тем”, — каже Софія Габа.

За словами організаторів, концерти мають на меті показати, що класична музика Баха може бути сучасною.

“Бах – це, очевидно, найбільша величина в музичній культурі. Він, як кажуть і альфа, і омега, він завжди сучасний – і 300 років тому, і зараз. Його музика витримує будь-які інтерпретації. Що цікаво – він є і в джазі, але це абсолютно не міняє його структурність. Бах дуже універсальний”, — зазначив піаніст Мирослав Драган.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Триватиме маратон до 24-го березня. Вхід на усі концерти платний, але потрапити на них також можна придбавши єдиний абонемент.


Джерело: Суспільне мовлення України