Суспільне мовлення

На Львівщині затримали 41-річного чоловіка, підозрюваного у переправленні ухилянтів за кордон

На Львівщині правоохоронці підозрюють 41-річного чоловіка, у продажі неіснуючої сільськогосподарської техніки та переправленні за кордон військовозобов’язаного. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, у період з 2019 до 2022 року чоловік видурював у громадян гроші, пропонуючи їм придбати сільськогосподарську техніку – трактори різних марок, культиватори, борони, січкарні та косарки. “Клієнти” переказували “продавцю” гроші за товар, проте замовленої техніки ніхто з них так і не отримав. Загальна сума збитків, завданих потерпілим становить більше 270 тисяч гривень.

З початком повномасштабного вторгнення Росії, підозрюваний “перекваліфікувався”.

“У 2024 році за 3 тисячі доларів США він організував незаконне переправлення через державний кордон України військовозобов’язаному громадянину. Для цього чоловік підробив договір про працевлаштування “клієнта” в одній з міжнародних організацій, що давало тому можливість виїхати за межі держави”, — повідомили в поліції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру у шахрайстві, незаконному переправленні осіб через державний кордон України та підробленні документів. Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей – позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Джерело: Суспільне мовлення України