Суспільне мовлення

П’ять разів повідомив про замінування. У Львові судитимуть 17-річного хлопця

У Львові судитимуть 17-річного хлопця, якого підозрюють у наданні п’яти неправдивих повідомлень про замінування різних об’єктів.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

“12 та 17 грудня 17-річний житель Львова повідомив про замінування двох різних львівських торговельно-розважальних центрів, 18 грудня – про підготовку вибуху на Головному залізничному вокзалі у Львові, 19 грудня — про замінування одного з львівських університетів, а 22 грудня – училища”, – встановили правоохоронці.

Правоохоронці реагували на кожне повідомлення і за вказаними адресами працювали спеціалісти-вибухотехніки, слідчо-оперативні групи та співробітники інших служб поліції Львівщини, проводились обстеження, евакуації, припинялась робота закладів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти скерували до суду. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.


Джерело: Суспільне мовлення України