Суспільне мовлення

Бюджет розвитку Львівської громади на 2024: скільки грошей закладено та на що витратять

Депутати Львівської міської ради під час пленарного засідання 8 лютого 49 голосами ухвалили бюджет розвитку Львівської міської громади на 2024 рік.

Як повідомила директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Інна Свистун, загальна сума до розподілу бюджету розвитку становить 1 млрд 931 млн гривень. Але з цієї суми майже 1 млрд 200 млн оплатять гарантійні зобов’язання.

На потреби Львівської територіальної громади закладено – 739 млн грн.

Гуманітарний блок отримає 341,8 млн. Тут гроші виділять на потреби центрів для ветеранів, центрів національно-патріотичного виховання, аварійно-відновлювальні роботи в житлових будинках та освітніх закладах, які зруйновані російськими ракетами, та облаштування приміщень для реабілітації поранених та надання медичних послуг.

Серед них — на реконструкцію з надбудовою однієї з будівель Першого територіального медичного об’єднання по вулиці Гетьмана Мазепи передбачено 30 млн гривень. На реконструкцію з добудовою блоку дистанційно-променевої терапії того ж ТМО по вулиці Миколайчука – 16,5 млн грн. На реконструкцію мереж Другого територіального медичного об’єднання на Замарстинівській витратять 2,8 млн грн.

Аби провести капітальний ремонт укриттів у навчальних закладах територіальної громади, у бюджеті розвитку передбачено 6,8 млн грн. А щоб відновити зруйнований дитсадок “Казка” – 8,8 млн.

На функціонування житлово-комунального господарства у бюджеті розвитку передбачено 253, 2 млн грн. Ці гроші використають для будівництва магістрального проводу від села Великі Грибовичі до Дублян (4,2 млн), побудують каналізаційний колектор з Дублян до Малехова (1,5 млн), завершать ремонт вулиці Старознесенської (9 млн), реконструюють електропідстанцію на ТЦ “Північна”.

На ремонт 16 трамваїв та восьми тролейбусів передбачено 10 млн. По 2 мільйони виділять на ремонт вулиць Залізничної та перехрестя вул. Шевченка й Ковча. За 3 млн гривень планують відремонтувати аварійні балкони.

Блок містобудування складе 83,2 млн грн. За ці гроші проведуть капітальний ремонт парку Замарстинівський, будівництво школи й дитсадка, реконструкцію спортивного комплексу “Юність”.

Інше – 60,4 млн грн. З них 50 млн передбачено на будівництво сміттєпереробного заводу.

Також багато стрічок у бюджеті розвитку залишилися без фінансування. Так, цього року залишилася без грошей програма ремонту та реконструкції ліфтів у житлових будинках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але депутати сподіваються повернутися до перегляду за кілька місяців, коли вже стане зрозумілим, як вдалося наповнити бюджет.


Джерело: Суспільне мовлення України