Україна і світ

Перші танки Leopard вже в Україні — польський президент

Перша партія танків «Леопард» вже прибула до України.

Про це під час засідання ради національної безпеки Польщі повідомив президент країни над Віслою Анджей Дуда, трансляцію з якого опублікувала Канцелярія польського президента.

«(Матеуш Моравецький, польський прем’єр-міністр — ред.) поїхав до України, аби доставити танки «Leopard» як перші танки, які прибули в Україну в рамках допомоги так званої «танкової коаліції» коаліції», — зазначив Анджей Дуда.

Він додав, що невипадково ця новина озвучена в річницю широкомасштабного наступу рф на Україну.

Своєю чергою очільник оборонного відомства Польщі Маріуш Блащак підтвердив: польські «Леопарди» вже в Україні.

«Українські військовослужбовці вже навчені польськими інструкторами, а також з Канади та Норвегії в навчальному центрі Leopard – це один із вимірів нашої підтримки», — повідомив міністр національної оборони Польщі.

Нагадаємо, 11 січня 2023 року за ініціативи польської сторони була створена так звана «танкова коаліція» — об’єднання країн, готових поставити до України танки для контрнаступу.

У Польщі на базі танкового полігону у місті Швєнтошув проходять навчання військовослужбовці ЗСУ. Як відбуваються тренінги особисто перевірив польський президент Анджей Дуда.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У п’ятницю 24 лютого 2023 року з офіційним візитом до Києва прибув польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький. Разом із Президентом України Володимиром Зеленським вони відвідали поранених українських захисників у шпиталі.


Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-24 16:04:48