Україна і світ

Володимир Зеленський отримав звання «Людина року» від польського видання Wpost

Нагороду «Людина року» польський тижневик Wprost цього року вручив кільком особам, які мають найбільший вплив на економічну, соціальну та політичну реальність.

Президент України Володимир Зеленський став лауреатом премії «Людина року». Цією нагородою польське авторитетне видання вирішило символічно підкреслити героїзм і витривалість української нації.

«За боротьбу від імені цивілізованого світу за вільну Європу. За велику віру, коли в інших її не було. За стійкість, коли пророкували поразку. За надію, коли вони сумнівалися. І перш за все за перемогу України, яка просто має прийти», — зазначає видання.

Окрім Володимир Зеленського, нагороду «Людина року 2022» від тижневика Wprost отримав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак — за те, що польська армія потрапила до першої двадцятки престижного рейтингу Global Firepower, найбільших військових держав світу.

Також премію отримав Державний секретар США Ентоні Блінкен — на знак визнання важливості польсько-американських відносин перед лицем війни.

«російське вторгнення в Україну призвело до того, що Польща і вся Європа опинились у найважчому моменті своєї новітньої історії. Безпека Польщі стала першочерговою метою. Тому премія «Людина року» цього року має трьох переможців. Це — троє людей, які зробили найбільший внесок у покращення безпеки в нашому регіоні», — йдеться у повідомленні видання.

Нагорода «Людина року» від видання Wprost є однією з найстаріших нагород у польських ЗМІ. Перша відзнака була присуджена в 1991 році. Тоді звання «Людина року» отримав Лешек Бальцерович, тодішній віцепрем’єр-міністр і міністр фінансів у першому некомуністичному уряді Польщі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Премію «Людина року» вручають людям, які найбільше вплинули на економічну, соціальну та політичну реальність у минулому році.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-01 10:27:37