Україна і світ

НАТО потрібно використати всі можливості та всі боєприпаси, аби підтримати Україну — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 10 січня, під час підписання декларації про інтенсифікацію співробітництва між ЄС та Північноатлантичним альянсом заявив, що хоч запаси озброєння країн Альянсу та ЄС справді вичерпалися, це не має позначитися на підтримці України.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

«Нам потрібно використати наші можливості, наші запаси, наші боєприпаси, щоби підтримати Україну. І я сказав союзникам по НАТО, що якщо їм доведеться обирати між дотриманням усіх керівних принципів НАТО щодо запасів сил та коштів чи підтримку України, важливіше підтримати Україну. І тому ми змогли забезпечити Україні безпрецедентний рівень підтримки упродовж багатьох місяців. Але, звісно, коли ми виснажуємо наші запаси, є лише одне довгострокове рішення — продукувати (зброї — ред.) більше. І це також причина, через яку міністри оборони країн НАТО ухвалили рішення про збільшення наших запасів боєприпасів та спорядження на зустрічі минулої осені», — зазначив Єнс Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, необхідно зробити так, аби запасів було одночасно достатньо і для захисту території Альянсу, і для надання допомоги Україні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-10 15:10:52