Як запекти сало в духовці: рецепт та важливі поради
Сало – це невіддільна частина нашої української кухні. А що скажете про ароматне запечене сало з часником, гірчицею та спеціями? Така страва підкорить серця ваших рідних і гостей, адже сало, запечене в духовці, виходить не лише смачним, а й неймовірно апетитним!
У цьому рецепті ми поділимося простим і перевіреним способом приготування запеченого в духовці сала, який ви легко зможете повторити вдома. Варто приготувати!
Як запекти сало в духовці
Для цього рецепту ви можете обрати будь-яке сало: з м’ясними прошарками чи без. Головне – правильно замаринувати його, щоб воно увібрало всі аромати спецій.
Як запекти сало в духовці: рецепт
Завдяки спеціям і техніці приготування, воно виходить ніжним всередині та має хрустку золотисту скоринку.
Інгредієнти:
- сало – 1 кг
- соєвий соус – 60 мл
- часник – 4 зубки
- горошини чорного перцю – до смаку
- гірчиця – 1 ст. л.
- мелений імбир – 0,5 ч. л.
- суміш спецій для м’яса – 0,5 ч. л.
Запечене сало в духовці: рецепт покроково
- Помийте сало та злегка обсушіть. Наріжте часник невеликими шматочками.
- Натріть сало меленим імбиром, полийте соєвим соусом і залиште на 1 годину. Періодично перевертайте шматок, щоб він рівномірно маринувався.
- Дістаньте сало з маринаду, зробіть у ньому надрізи та нашпигуйте шматочками часнику та горошинами перцю. Потім натріть його гірчицею та обсипте сумішшю спецій для м’яса.
- Загорніть сало у кілька шарів фольги, розміщуючи його шкіркою вниз. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте сало в духовці годину. За 10 хвилин до завершення приготування розгорніть фольгу, щоб верхній шар сала підрум’янився.
Подайте готове сало у традиційному стилі: наріжте його скибками та викладіть на дощечку. Прикрасьте спеціями, зеленою цибулею, подайте з темним хлібом, гірчицею чи хріном.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Готуйте з любов’ю та дивуйте своїх рідних і друзів смачними стравами нашої неймовірної української кухні!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-24 14:48:00